• Deniz Börülcesi Salatası


    Ne zamandır deniz börülcesi salatasını yapmak istiyordum. Kısmet bu zamanaymış. Başkalarında severek yediğim bu salatayı yapmak pek de kolaymış. Ben o içindeki sert kısımlarından zor ayrılırlar falan sanıyordum. Çok kolay ayrıldılar. Ayıklamam en fazla 5 dakika tutmuştur.

    Deniz börülcesinin iki adet püf noktası var. İçine ne kaynatırken ne de sonrasında hiç tuz koymamak (çünkü zaten tuzlu) ve bol sarımsakla yapmak. Sarımsak çok ama çok yakışıyor.

    Deniz börülcelerini yıkadıktan sonra sıcak suya atıyoruz ve 5 dakika kadar yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
    Sonrasında börülceleri bir elimizle tutup diğer ile saplarından sıyırıyoruz.



    Saplar aşağıdaki resimdeki gibi kalıyor ve çıkanlar da üstteki resimdeki gibi yeşil yeşil kalıyor.



    Yeşil olan kısımlardan salata yapıyoruz. Havanda 3 diş sarımsağı dövüyoruz. İçine 2 kaşık zeytinyağı döküyoruz. Yarım limonun suyunu da katıyoruz. İstersek içine sirkede koyabiliriz. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Anne İş'te dedi ki...

    en sevdiğim mezelerden:)))ve balık yanına mutlaka,tam da tarifin gibi yaparım ben de.

    İyi haftalar dilerim

  2. Betül İnce dedi ki...

    Çok severim. İlk yaptığımda çok beceriksiz bir salata olmuştu.
    Ellerine sağlık.