Geçenlerde bahsetmiştim komşumun annesinin Gemlik tarafından topladığı otlarla bir güzel yemek yaptım diye. O zaman otların fotosunu da çekmiştim. Valla teyzenin hatırladığı kadarı ile yemeğin içindeki otların adları aşağıda gibiymiş :
Ebegümeci, Gelincik, Ekşi ot ( Kızılbacak), Isırgan, Edilhan ( Koyundili), Rezene, Deli pırasa ( ova pırasası) , Madımak, Cici, Kadınbudu, Deli maydanoz
Valla mis gibi olmuştu yemek. Dün akşam da pazardan aldığım Bağla otu ile yemek yaptım. Fotosunu çekekmedim. Aceleye geldi. O da çok güzel oldu. Otlar bu aydan sonra biter. Bugünler sona ermeden sizde masanıza bir ot yemeği koymayı ihmal etmeyin.
Yemek yaptım dediğime bakmayın siz. Bildiğiniz ot kavurması. Soğanları yemeklik doğruyorum. Bizim buraların halis muhlis Trilye zeytinyağında kavuruyorum. Üstüne yine el yapımı ( Ayvaini köyünden geliyor bana) domates salçası koyuyorum. Üstüne de otları atıyorum. Offf mis gibi vallahi. Biz de ot yemekleri sarımsaklı yoğurtsuz yenmez, yanına da mutlaka bir sarımsaklı yoğurt yapıyorum.
Ah Nilay'cığım,
Ben de her defasında aynı salaklığa düştüğüm için yazdım zaten bunları :)
Bu arada ot yönünden ne kadar şanslısınız. Ellerine sağlık.
Ooooh Nilay'cığım tam benlik bu sofralar. Eskiden ot haşlayıp salatasını yaptığımızda yanına da esmer pirinçten yapılmış pilavla bayılarak yerdim (eskiden dediğim 13 sene falan önce, Bodrum'da, Buğday Restoran'da gönüllü çalıştığım dönemde.)
bol limon,zeytinyağ tuz ile taze taze hemen yemek lazım, elinize sağlık..
Böyle lezzetli ve sağlık deposu taze otları bulup, bir de bu kadar güzel tarifler yapmışsınız, size imrendim doğrusu. Ellerinize sağlık...
Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.