• Bursa Gölyazı Köyü

    Senede en az 3 kere gittiğimiz, gitmekten de büyük zevk aldığımız bir yer Gölyazı köyü. Biraz aşağıda da fotolarda göreceğiniz gibi bir doğa harikası.

    Gölyazı köyü Uluabat gölünde bir ada. Adayı bir köprü ile karaya bağlamışlar. Tam ortada köy kahvesi. Köylü bir başka davranıyor size. Biraz da yerli turiste alışılmışlık var zaten. Kahvenin hemen yanında sıcak ekmek, salça, pekmez bulabiliyorsunuz. Biz gittiğimizde çayla beraber hemen bir kahvaltı yapmayı ihmal etmeyiz. Köyde ayrıca canlı canlı balıkda satın alınabiliyor.

    Son gittiğimizde ramazandı. Herkes bir şeyler hazırladı. Ben börek yaptım. Eşimde elceğizleri ile sosisli sandviçler hazırladı. Onların fotolarını koymadan olmaz. Tek tek uğraştı onlarla, hepsini sterch filmlere sardı. Alltta kocaman bir sosis (nereden buldu bilmiyorum. Tombik bir şeydi. ) Üstünde rus salatası . En üstte ketçap. AAA tabi ekmekleri salçalı sosla ıslatmayı da unutmadı.


    Arkadaşlar patlıcan salatası, zeytinyağlı kabak yapmışlardı. Tatlı olarak da brownie'miz vardı. Çorbamız bile vardı. Knorr çabuk çorba. Çok da lezzetliydi valla. Tam tepemizde ezan okundu. Muhteşem bir şeydi. Yine gelelim dedik ramazanda ama tabii ki olmadı. :(((


    Köyden görüntüler arkadaşlar. Herkese, özellikle Bursa yöresinde oturan arkadaşlara tavsiyem mutlaka bir kere gitmeleri. Sonrasında zaten gitmek isteyecekler. Fotoğraf çekmeyi sevenler, doğayı sevenler mutlaka uğramalı. Benden size tavsiye














































    Altta ki görüntüler de 2 ocak 2008 yılında kış günü çekilmiş görüntüler. Bursalıannelerle beraber köye çekirdek dikmeye gitmiştik. Çeşit çeşit meyve çekirdekleri. Çuval çuval toplanmışlardı. Biz tabii kahvede bir şeyler yemeği ihmal etmedik.

    Köyden sis kalkıyor. Muhteşem dememe gerek yok. Siz de bayılacaksınız.


















11 yorum:

  1. saniyesultan dedi ki...

    resimler çok hoş ama o sosisli sandaviç süper..

  2. Köy gerçekten çok güzelmiş.sisin olduğu fotolar çok güzel eline sağlık.çok keyifli günler geçirmişsin canım,daim olsun.sandviçlere bayıldım eşinini eline sağlık.afiyetler olsun.sevgilerimle...

  3. Yeliz dedi ki...

    nilay foroğraflar harika sandviçler ise süperrr:)

  4. Damak Tadı dedi ki...

    Harika kareler..Hepsine bayıldım ben..Sisin olduğu fotoğraflar ise ayrı bir güzellik katmış..Tam anlamiye bir doğa cenneti..Bizler nasıl gideriz ki tatlım..Eşininde ellerine sağlık..Büyük bir sabırla o kadar sosisliyi hazırlamış..Ellerinize sağlık..



    Sevgilerle..

  5. Betül İnce dedi ki...

    O kadar imrendim ki anlatamam Nilay'cığım. Sosisliler de gerçekten enfes görünüyor, bayılırım ben. Bu arada "çıldı" acaba bizim çılbır dediğmiz şey mi yumurta yani, merak ettim doğrusu.
    Haklısın sanırım daha fazla duyar olduk umarım gerektiği gibi ceza alan örnek davalrla sonuçlanır bunlar. Katlanmış kağıtlar diye yazmıştım çocukları.

    Sevgilerimle.

  6. durutarifler dedi ki...

    Betül'cüm çıldır bu.
    http://durutarifler.blogspot.com/2008/05/ldr.html
    Otlu omlet mi yoksa , tava böreği mi ne dersen de. İçinde yok yok

  7. durutarifler dedi ki...

    Damak Tadı Bu köy Bursa - İzmir yolu üzerinde, uluabat köyü kenarında. Yolda Apolyont , Gölyazı diye yazar.

  8. Adsız dedi ki...

    bayıldım fotograflara keske bende orada olsam dedım paylasım ıcın tesekkurler..

  9. zero dedi ki...

    harika bir yer fotolara bayıldım. aklıma kazındı resmen o sisli fotoğraflar. muhakkak gidip görmek isterim. zaten o kadar çok Bursa'ya gelmek istiyorum ki bu kış bitmeden. yıllar var adam gibi gezmedim, hep yol üzeri uğrak yeri oldu. eşinin de ellerine sağlık, sandviçler harika görünüyor:)

  10. lemanice dedi ki...

    uşşş.öyle de acıktım ki canım çekti hemen kalkıp benzer şeyler yemeliyim ekranı ısıracam:))sevgiler banada gel.

  11. Tuba dedi ki...

    Inanilmaz guzel fotograflar...Koye bayildim, cok guzel yeni bilgi oldu benim icin. Cook tesekkurler..