• Milföy Hamurlu Patlıcanlı Börek- Porselen Demlik Çay Saati

    Mımmm nefis bir börek. Patlıcanlı börek çirkin olur mu dediğinizi duyuyorum ve size sonuna kadar katılıyorum. Bunun içi közlenmiş patlıcandan yapıldı. Hani benim dondurucuda duran patlıcanlardan. Milföyde dondurucudan çıktı. Çok zor gibi görünen patlıcanlı börek olayı kolaya bağlandı. :))) Napayım işleri kolaylaştırmayı seviyorum.

    Malzemeler:
    • 3 adet tophane patlıcanı
    • 2 adet orta boy havuç
    • 100 gr kadar beyaz peynir.
    • 1/4 demet maydanoz
    • 15 adet milföy hamuru
    • 1 yumurta sarısı
    • Süslemek çörek otu, susam veya haşhaş tohumu
    Yapılışı:
    1. Patlıcanları fırında közlüyorsunuz. Közlenmiş patlıcanları ince ince kesiyorsunuz.
    2. Havuçları rendeleyip az zeytinyağında soteliyorsunuz. Patlıcanları, elinizle ufaladığınız peyniri, ince ince doğradığınız maydanozu da katıp bir iç malzemesi elde ediyorsunuz.
    3. Bunları yapmadan önce milföy hamurlarını buzluktan indirip açılmaları için yan yana diziyorsunuz.
    4. Milföy hamurlarını merdane ile büyütüyorsunuz. Geniş tarafına patlıcanlı harçtan koyup rulo yapıyorsunuz. Rulonun iki ucunu birleştirip simit gibi yapıp yağlanmış tepsiye diziyorsunuz.
    5. Üstüne yumurta sarısı sürüp , susam , çörek otu veya haşhaş tohumu serpip, 179 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyorsunuz.

16 yorum:

  1. zero dedi ki...

    Bir yandan NuNu bir yandan sen, beni yutkunma delisi ettiniz yemin ederim:) Eğer şu gün bitmeden bir dilimcik olsun börek yiyemezsem bir yerim şişecek:)

  2. harika bir şey olmuştur eminim,ellerine sağlık

  3. Anne İş'te dedi ki...

    hımmmmmm harika görünüyor bizim yusuf da patlıcan delisi,ilk fırsatta deneyeceğim ama patlıcan közlemek?????hazırlarda sirke tadı olduğu için olmaz diye düşünüyorum:(((( Nilay'cım bir önerin olursa çok sevinirim

  4. şeker pasta dedi ki...

    Bu paratik tarif için teşekkürler.Aniden gelen misafirler için birebir..
    Sevgiler.

  5. Ellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor böreğin,sevgilerimle...

  6. Birsel ve İrem dedi ki...

    Merhaba, tarifiniz yayında. Tekrar katılmanıza çok sevindim, teşekkür ederim. Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar. Sevgiler.

  7. Tijen dedi ki...

    Oooo bu açma börek gibi olmuş Nilay. Ben de çok severim patlıcanlı börekleri, tüh olsaydı keşke burada da... (Gerçi bu sabah Tevfik ustacığımın böreğini yedim ama)

  8. durutarifler dedi ki...

    Dijle'cim daha öncede söylemiştim. Patlıcanları toptan fırında közleyip buzlukta bekletiyorum. Oradan kullanıyorum.

  9. zerocumm canımm hala gülüyorumm sana :))
    ------------------------------
    SEVGİLİ NİLAY UZUN ZAMAN OLDU PATLICANLI YAPMIYALI.
    EN KISA SÜREDE BUNU YAPMALIYIM.
    Teşekkürler çok sevgiler..
    NuNu

  10. Adsız dedi ki...

    canım cok severım patlıcanlı içten yapılan börekleri nefıstır eminim ellerıne saglık mutlaka denıyecegım sevgıler iyi hafta sonları..

  11. Tuğba dedi ki...

    Alternatif tariflere açığım,hele söz konusu milföy hamuruysa.Eminim ki hem farklı hem de lezzetli bir börek oldu.
    Ellerine sağlık,resimlere baktıkça ağzım sulandı:)
    sevgiler..

  12. MUTFAKISTAN dedi ki...

    nefis gorunuyor elinize saglik
    sevgiler

  13. Mmm harika görünüyor...ellerine saglik...

    Sevgilerimle...

  14. Ellerine sağlık canım.Bayılım milföylü böreğe.

  15. fortuna dedi ki...

    nilaycım, ellerine sağlık ,enfes görünüyor.haftaya kahvaltıya arkadaşlar gelecek, onlara ikram edebileceğim çok güzel, pratik bir tarif.teşekkürler:))

  16. Betül İnce dedi ki...

    Nilay'cığım,

    Bayılırım ben patlıcanlı böreğe, eşimin anneannesi de açarak yapardı. Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.