• Mantılı Çorba


    Çalışan kadın olunca insan hep yemekte işin kolay yanını düşünüyor. Size yine malzemesi dondurucudan çıkan bir yemek. Benim donducumun nasıl olduğunu artık tahmin edebilirsiniz sanıyorum. Ben de buzdolabının derin dondurucusuka ve basa dolu. Ayrıca yine bir derin dondurucu var. Acaba bir buzdolabı daha alsam da neler doldursam diye düşünüyorum . YUH ARTIK :))) İnanın buzdolabının yanında derin dondurucu neler bulunduğunu yazan bir liste var. Dondurucudan aldıkça siliyorum. Koydukça yazıyorum. Çok karalanınca revize ediyorum.

    Malzemelerde ki mantı ve nohut derin dondurucudan. Nohutu ayrıca nohutlu pilav yapımında da kullanıyorum. Nohutu haşlayıp derin dondurucuya koyuyorum. Gerekli oldukça kullanıyorum.

    Malzemeler:

    • 1 avuç mantı
    • 1 avuç nohut
    • 3 kaşık dolusu yoğurt
    • 3 kaşık dolusu un
    • İsterseniz sarımsak (çok yakışıyor)
    • tuz ve 1.5 litre kadar su
    • İsterseniz üstüne yağ (ben misafir yoksa yapmıyorum)
    Yapılışı
    1. Suyu tencereye koyuyorsunuz. Bir kapta yoğurt ve unu güzelce birbirine yediriyorsunuz. Pürüssüzleşmezse el blandırı sokabilirsiniz.
    2. Bu karışımı soğukken suyla karıştırıyorsunuz. Tencerenin altını yakıp , karıştırrark kaynamasını bekliyorsunuz. Su kaynayınca mantıları ve nohutları atıyouz. Tuzunu ve istersek sarımsağını koyuyoruz. Mantılar yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

11 yorum:

  1. Hımm nefis görünüyor çorban canım.afiyet olsun sizlere. ben de birçok şeyi dondurucuya koyuyorum çok pratik oluyor.nohut da iyi fikir,yapayım bir ara:-)))ellerine sağlık.sevgilerimle...

  2. Canim ellerine saglik,bende aynen bu sekil yapardim ama salçali olanini,bu yogurtlu baya hosuma gitti,bir daha ki sefere denerim insallah...sevgiyle kal

  3. :)den dedi ki...

    Derin dondurucuya attığınız mamalardan liste yapma ve tükettikçe listeye çizikler atma fikrine bayıldım. Mantılı çorba da çok enteresan geldi. İyi fikir. Çok pratik ve becerikli olduğunuzu düşünmekteyim.

  4. durutarifler dedi ki...

    Neslihan dondurucu tam çalışan hanımlar için. Ama yabancılar gibi de hazır yemek için kullanmıyoruz. Türk kadınlarının pratikliği işte.

    Huriye bende salçalısını deneyeyim bakalım.

    :)Çok teşekkür ederim. Evet hayatı kolaylaştırmayı seviyorum.

  5. zero dedi ki...

    Çalışan kadınların mutfak zekalarına bayılıyorum. Benimki evlenmeden pek gelişme gösteremicek sanırım:) Şİmdiye kadar pek parlak fikirler üretemedi:) Çorba harikaaaa görünüyor, içinde mantı var nasıl olmasın!:)

  6. Elçin dedi ki...

    Valla bayılıyyorum pratikliğine örnek alıncak bir bayansın sen, benim hiç böyle marifetlerim yok ama:( Artık senden feyz alıyorum bilgine:)

  7. HADİYE dedi ki...

    Merhaba Nilay,

    Benimde dondurucumda herzaman mantı vardır ama yogurtlu çorbasını bilmiyordum.Mutlaka deneyeceğim.ee nohutumda var haşlanmış.iki dakikada yaparım.
    Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

  8. Saliha dedi ki...

    COK GUZEL YA..ELLERINE SAGLIK..BENDE MANTIYI VE NOHUTU DONDURUCUDA BEKLETIYORUM..GEREKTIKCE KULLANIYORUM..LISTE FIKRI HARIKA BAZEN NE OLDUGUNU UNUTUP DONDURUCUYU ACIP ACIP BAKIYORUM:)

    SEVGILER..FIKIR ICIN TESEKKURLER..

  9. Betül İnce dedi ki...

    Nilay'cığım,

    Keşke buralarda olsaydın, hazine gibisin. Benim gibi böyle emek isteyen işlerin tembeli için hele süper olurdu.
    Çorbana yutkunarak ellerine sağlık diyorum.

    Sevgilerimle.

  10. sevgili nilay
    ellerine sağlık.
    çok keyifli bir lezzet olmuş gerçektende..
    sevgiler NuNu

  11. Betül İnce dedi ki...

    Nilay'cığım,

    Bir uluslararası blog arkadaşlığı ödülü varmış, Edacım beni seçmiş, ben seni de seçtim.

    Sevgilerimle.