• Osmanlı Usulü Et Yemeği



    Bu tarif Betül teyzeden. Aylin'den tam not almış. Çok lezzetli olduğunu söyledi. Blogda yayınlamalısın mutlaka dedi. Ben henüz denemedim ama en kısa sürede deneyeceğim. İçindeki malzemeye bakınca güzel olacağı aşikar. Ellerine sağlık Betül teyzecim.

    Malzemeler:


    • 750 gr. kuzu kuşbaşı et
    • 1 yemek kaşığı tereyağ,  
    • 2 bağ taze soğan
    • 2 adet yeşil biber
    • 10-15 kadar arpacık soğan ve 1 çay bardağı su
    • baharatları ise 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibahar, kırmızı toz biber, karabiber
    • kuruyemişleri 1 çay bardağı soyulmuş badem, 250 gr kadar kuru kayısı, tazeleri 1 adet ayva ve 1 adet yeşil elma ve ayrıca 1 yemek kaşığı tereyağ
    • Tuz yemek pişince
    Yapılışı:

    1. Kuzu etini tereyağında tencerede soteleyip, suyunu bırakıp çekmesini sağlıyoruz. Yeşil biberi ince ince kesip öncelikle biberin ölmesini sağlıyoruz , sonra arpacık soğanı, çok ince olmadan doğranmış yeşil soğanı ve baharatlarını ekleyip, yeşil soğanların ezilmemesi için  1-2 tur çeviriyoruz. İçine 1 çay bardağı su koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. 
    2. Diğer tencerede 1 yemek kaşığı tereyağda sırası ile bademi, doğranmış kayısıyı, küp küp doğranmış ayvayı ve elmayı atıyoruz. Yumuşadığında altını kapatıyoruz. Ancak iyice kendilerini salmasınlar azıcık diri olsunlar.
    3. 2'sini bir tencerede birleştirip, lezzetlerinin birbine geçmesi için 1-2 çeviriyoruz.Bu esnada tuzunu ilave ediyoruz ve servis yapıyoruz.


2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. bol baharatlı.. Mis gibi.. Kokusu buralara kadar geldi..

  2. Furkan YETEK dedi ki...

    Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...