Lezzetli püre nasıl yapılır ? Şöyle yumuşacık, topaksız patates püresi için buyurun püf noktalarına ve tarifine. Bizim evde etin yanına yapılırsa bayram yapılır. Ben kalorisinden dolayı çok yapmak istemesem de çok seviliyor yahu. Patatesin her türlüsüne evet diyenler buraya gelsin.
Püre yapmanın püf noktaları işte bunlar: Öncelikle son dakika yapın, tekrar ısıtmayın. İçine mutlaka muskat rendeleyin ve krema falan koymayın. Çırpıcı ile değil patates ezici yada çatal kullanın. Tereyağ ve süt koyarken patates soğumasın. Sıcak sıcak yapmalısınız.
Malzemeler:
- 3 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 su bardağı süt
- Tuz ve muskat rendesi
Yapılışı:
Patateslerin çabuk soyulması için ortadan komple bir çizik atın. Kök sebzeler soğuk suya konarak haşlanır. Yumuşayana kadar haşlayın. Kaynadıktan sonra yaklaşık 30 dakika sürer. Patates zaten çizikten dolayı hemencecik kabuğundan ayrılacaktır. Bir tencereye tereyağı atın, eritin üzerine patatesleri atın ve çatalla ezin. İçine 1 çay kaşığı tuz ve muskat rendesi ekleyin. Ezmeye ve karıştırmaya devam edin. İçine sütü ekleyin. Sürekli karıştırmaya ve ezmeye devam edin. Süt ısınıp kıvam aldığında ve pof pof etmeye başladığında olmuştur. Ben ocakta çok tutmuyorum çünkü yumuşak kıvamlı seviyorum. Kıvam az ise süt ekleyebilirsiniz. Kıvamı daha sert seviyorsanız daha fazla ocakta tutabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder