• Kırmızı Mercimekli Balkabağı Çorbası


    Balkabağı Çorbasını hem tadından hem de faydasından dolayı tüketmeye çalışıyoruz. Bu sefer kırımızı mercimeklisini yaptım. Güzel oldu ama yine de ben kremalı yada içine süt konulan balkabağı çorbasını daha çok seviyorum. İşin içine krema girince her şeyin tadı çok daha güzel oluyor.

     Balkabağı Çorbası tarifi işte burada :

    http://durutarifler.blogspot.com.tr/2016/11/balkabag-corbas.html

    Malzemeler:

    • Kalınca bir dilim balkabağının yarısı
    • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
    • 1 orta boy soğan
    • 1 orta boy havuç
    • 1.5 litre su
    • Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kırmızı toz biber
    Yapılışı:
    1. Balkabaklarını , soğanı havucu gelişi güzel doğrayın. Blendırdan geçeceği için önemi yok. Düdüklü tencereye tüm malzemeyi atın. Suyunu da koyup, düdüğü öttükten sonra 20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra içine el blendırı daldırın. Bir güzel parçalayın.
    2. Üzerine tereyağ, zeytinyağı ve kırmızı toz biber ile yağ hazırlayın. Ve üzerine döküp servis yapın.

3 yorum:

  1. İlk fırsatta denicem (:

  2. Saadet Uslu dedi ki...

    Balkabağı bizim eve sık girer ama hiç çorbasını denemedik. Denemeli bkalım evin erkekleri nasıl tepki verecekler...

  3. Nilay Durukan dedi ki...

    Kök sebze çorbalarına alışıklarsa sorunsuz içiyorlar :)