Bu aralar bulgura taktım. Pirinç katılan yemeklerin hemen hepsine bulgur koyup koyup yapıyorum ve inanın çok daha lezzetli oluyor. Kesinlikle ama kesinlikle tavsiye derim.
Bu arada Yetur ( Yeşim)'un nerede olduğunu bilen arkadaşlar var mı?
Malzemeler:
- 250-300 gr kıyma
- 1 kilo ıspanağın sap kısımları ve ince yaprakları
- 1 yemek kaşığı domates , 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kahve fincanı bulgur
- 1 büyük soğan
- tuz, kırmızı pul biber, karabiber
- Kıymayı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyorum. Sonra içine yemeklik doğranmış soğanı katıyorum. Daha sonra salçasını da içine koyup 1-2 çeviriyorum.
- Yıkayıp sirkeli suda beklettiğim ıspanakları doğrayıp yemeğin içine katıyorum. Ispanaklarda sönüşmeye başlayınca suyunu katıyorum. Yaklaşık 1 lt su koyuyorum. Sonra içine bulgurlarını ve tuzunu baharatını da katıp önce harlı ateşte , kaynayınca kısık ateşte bulgurlar şişinceye kadar pişiriyorum. Ispanak kolay pişen bir yemek zaten :)
annem cok yapardi...
ellerine saglik canim
bende pirinç katıyordum canım.bulgurlu deneyecem birdahakine.ellerine sağlık.sevgiler.
birde yeşil mercimek dene harika oluyor sevgiler
Anneannem yapardı bize bunu. Bazen ıspanakla bazen de kara lahana ile. Nefis olur. İyi ki hatırlattın, yapalım hemen biz de :) Ellerine sağlık, sevgiler.
Ellerinize sağlık.Farklı bir ıspanak yemeği olmuş.Son yıllarda ben de bulgura iyice ağırlık verdim.Sevgiler.
Merhaba sevgili çocuk, ilk izleyicin olmaktan çok mutlu oldum. Biliyormusun benim küçük kızımda mühendis. Severim mühendisleri. Yaptığın yemekleri paylaşmana gelince iyi edersin.Üreten birşeyler yazan çizen paylaşan gençleri çok seviyorum. Seni kocaman öpüyorum ve başarılar diliyorum. Sık sık görüşürüz umarım. Geçtiğimiz aylarda yazdığım biryazım yaşadığın şehrin bir beldesi. Oku bakalım beğenecekmisin. BEN OLMALIYDI 4 - GÖLYAZIDA'Kİ AĞLAYAYAN ÇINARIı anlatıyor. Tekrar sevgiler. hep gülen güzel mutlu günler seninle olsun..
merhaba güzel yorumunz için teşekkür ederim.izlemeye aldım sizi.sevgiler...
değişik bir tarif olmuş...
canım ellerine sağlık...
kocaman sevgiler...
Ellerinize sağlık,bulgurla lezzeti daha artmıştır..Bende çoğunlukla bulgur kullanmaya çalışıyorum..Sevgiler:))
Çok farklı olmuş, denmek istiyorum.Sevgilerle
Ben de ıspanağı senin gibi sevenlerdenim.Değişik olmuş ellerine sağlık..
Paylaşımlarınız gerçekten bizi çok keyiflendiriyor ve Buzboru olarak başarılarınızın devamını diler.