Brüksel lahanasını ilk yaptığımda hiç güzel olmamıştı. Bunun 3 nedeni vardı:
1) Diplerini kesmemiştim.
2) Üstünden 2 taç yaprak almamıştım.
3) Çok pişirmiştim.Erimişti.
Artık yaptıklarım güzel oluyor. Bu aralar haftada bir kere mutlaka yapıyorum. Evdekiler özellikle eşim çok severek yiyor.
Malzemeler:
- Yarım kilo brüksel lahanası
- 2 adet portakal
- 1 büyük boy soğan ve 3-4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Dip kısımlarını bıçakla kestiğiniz ve 2 taç yaprağını ayırdığınız lahanaları sirkeli suda 10 dakika kadar bekletin.
- Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı da 2-3'e ayırın ve zeytinyağında kavurun.
- İçine brüksel lahanalarını atın ve üstüne de portakal suyunu dökün. Önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateşte 15 dakika yaklaşık 20 dakika pişirin.
Ellerine sağlık Nilaycım beğenilmeyecek gibi değil..
Sevgiler..
brukselin yanibasindayiz ama sevdiremedim bizimkilere bu sebzeyi.bazen sebze yemeklerinin icine oyle tek tuk atiyorum ama onu da seciyorlar ben yiyorum.diyet icin guzel bir ogle yemegi tarifi:)))
ellerine saglik sevgilerle.
püf noktalarını yazman çok iyi olmuş canım.bizde dikkat ederiz pişirirken.ellerine sağlık .sevgiler.
bu tarifinizi deneyeceğim çünkü ev halkı hala sevmeye çalışıyor:)
ellerinize sağlık.
Canım portakal ayrı bir lezzet veri
yor ellerine sağlık sevgiler.
Şimdiden canım çok çekti,bebeğim var 2yaşında,inşallah oda annesi gibi sever.çok güzel olacağa benziyor,ellerinize sağlık
Gerçekten çok güzel oluyor . Mutlaka denemelisiniz .
Sevgiler