• Yeni Yıla Özel Patates Salatası- Patates Püresinden Yılbaşı Ağacı





    Tarif ve düzenleme Neslos'un sitesinden. İlk gördüğümde hayran olduğum, bunu bu yılbaşı mutlaka yapmam gerek dediğim bir tarif. Neslos'un hem ellerine hem de fikrine sağlık.

    Son derece pratik, son derece lezzetli, bir o kadar da şık bir sunum oldu. Ben de ki tek fark frenk soğanı yerine kornişon turşu kullandım. Daha bir ağaç görüntüsü olsu bence. Bir Hakoşum mayonezden üstüne kar yaptı. Çok şirin oldu.

    Çam ağacı tabağımı Bernardo'dan almıştım. Tabağı gördüğümde vuruldum. Bu tabağın bir de yeşili vardı. O da çok şık duruyordu.

    6 adet patates kullandım ama benim patatesler biraz iriceymiş. İki tabak salata yaptım ve hala salatam kalmıştı. Aslında bu salataya patates salatası değilde kumpir demek daha doğrumu acaba ?

    Tabağımı kalıp gibi kullandım. Altına yapıştıra yapıştıra stech film serdim. Sonra patatesli harcımı koydum ve kırmızı beyaz yuvarlak tabağıma çevirdim. Bu tabağıda artık birer yetişkin olan çocuklarımın masasına koyduk.

    Malzemeler:
    • 6 adet orta boy patates
    • 1 yuvarlak olarak satılan Sütaş'ın kaşar peyniri (sanırım 500 gr. ) Reklam gibi oldu ama bir Karacabeyli olarak o kadar olsun canım.
    • 2 yemek kaşığı tereyağ, tadına bakarak tuz
    • Süslemek için çeri domates, frenk maydanozu (gerçekten çok şık duruyor), kornişon turşu, siyah zeytin, mayonez
    Yapılışı:
    1. Patatesleri çapından bıçakla çizerek ( kabuklar çabuk soyulsun diye) , düdüklüde haşlıyoruz. Çok haşlanabilir mahsuru yok zaten iyice ezeceğiz.
    2. Sıcak sıcak kabuklarını soyuyoruz. İçine rendelediğimiz kaşarı, tuzu ve tereyağını koyup baya bir ezip karıştırıyoruz. Pürüzsüz hale gelecek.
    3. Sonra kalıbımıza döküyoruz. Kalıbımız yoksa Nesloş'un da dediği gibi salata soğuduktan sonra bıçaklada kesilip şekil verilebilir. Daha sonra yukarıdaki gibi süslüyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.
    4. Aslına servis sırasında mikrodalga fırında ısıtırsak aynı kumpir gibi yumuşayacak ve o kaşarlar uzayıp uzayıp yenecektir. Bence çok çok daha lezzetli olur.

7 yorum:

  1. Elçin dedi ki...

    Ayy bu tabaktan bende de var, çok beğenerek aldımmm, salata süper olmuş içinde, bende yapıcam hemen.Eline sağlık canım.İyi yıllarrr...

  2. Betül İnce dedi ki...

    Bayıldım Nilay'cığım, harika görünüyor. Ellerine sağlık.

  3. Nilgün dedi ki...

    Gerçekten nefis görünüyor. Ellerine sağlık..

  4. !!!!!!
    :)))))))))
    canım eline sağlık çok cici olmuş.

    bende biliyorsun 2 yıldır ! bu tür salataları çok keyifle hazırlıyorum
    ve yeni yıl sofraları kategorisinde paylaşıyorum, bir nevi terapi sanki :)
    çok sevgiler nilaycığım.

  5. lezzettabağı dedi ki...

    Tabakta salata ad harika olmuş çok ta yakışmış Okumadan ben onu pasta sanmıştım inanki.. eline sağlık... sevgiler..

  6. Mutfak Sırları dedi ki...

    Çok tatlı olmuş. Ellerine sağlık :)

  7. yeni gördüm ben blogunuzu, bu tarifi de özellikle çok sevdim, çok neşeli... ellerinize sağlık!