Bu tarif çok sevdiğim arkadaşım , ikizlerimin annesi Saadet'ten. Bursalıannelerle yaptığımız doğum günlerinde Saadet'ten hep bunu yapıp getirmesini isteriz. Süper pratik, süper hafif bir o kadar da lezzetli bir tatlı. Buradan selam olsun sana Saadet'çim
Malzemeler:
- 15 adet milföy hamuru
- 1 lt süt
- 1 bardak şeker
- 1 bardak un
- vanilya
- pudra şekeri
- Milföy hamurlarını ikiye bölün ve yağlanmış tepsiye dizip 180 derece ısıtılmış fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirin.
- Süte un, şeker ve vanilyayı ilave edip ocakta sürekli karıştırarak içinin malzemesini hazırlayın. Piştikten sonra içine tereyağ da katabilirsiniz. Mikserle iyice çırpın ve biraz soğumasını bekleyin.
- Milföyleri fırından çıkarıp, soğutun. Bıçak yardımıyla ikiye bölerek (aralarını açarak) ılınmış muhallebiyi aralarına doldurun.Üzerlerine pudra şekerini eleyin. Tatlıyı buzdolabında bekletip ikram edebilirsiniz.
çok pratik ama çok lezzetli duruyor ellerinize sağlık
Harika çok pratik ve leziz ellerine sağlık canım sevgiler...
Bir arkadaşımda tatmıştım bunu nefiistti. Artık tarifide var :) Yupppiii :))
Nilay'cım fırına vermeden milföyleri büyütüyor muyuz?ve bir de arasını açarken dağılmıyor mu???
Dijle'cim milföyleri büyütmüyoruz. Arasını açarken dağılma olmuyor.
bu saatte aç karnına bu görüntü hiç fena değil yani, yine döktürmüşsün eline sağlık!
Çok güzel ve hafif görünüyor gerçekten, afiyet olsun Nilay'cığım.
Sevgilerimle.
Enfes görünüyor, eminim tadıda öyledir. Ellerine sağlık canım.
ANKARA'DAKİ BİR ÇOK PASTANEDE SATILIYOR KREMALI MİLFÖYLER. BEN DE ORALARDAN ALIP AFİYETLE YİYORUM AÇIKCASI. BU HAFİF VE İNSANIN DAMAK TADINI EPEYCE OKŞAYAN KREMALI MİLFÖYÜ KENDİ MUTFAĞIMDA İMAL ETMEK DAHA KEYİFLİ OLACAK MUHAKKAK!
TEŞEKKÜRLER CANIM.
İzmir'de yediğim sütlü böreği andırıyor. Ah bir de Laz böreğini tabii, ikisini de pek severim.
nilaycim bu aralar havamiz süper. 20 derece civarinda hep.. birazcik yaz yemekleri de yazsan buraya.
bu arada buzlukta yesil bakla var. baklayi nasil pisiriosun sen?
sevgiler
naz
Olsada yesek :) Nasıl canım çekti :(