• Keşkek

    Bu yemek kayınvalideme ait. Bizde olduğu bir gün yapmıştı. Biz bayıla bayıla yedik.
    Buğdaylar tamamen ezilmemiş. Etle birbirine iyice yedirilmemiş durumda. Bence böyle çok daha güzel olmuş. Birbirine iyice yedirince lapa gibi bir şey oluyor çünkü. Böyle daha bir yemek kıvamındaydı.

    Malzemeler:
    • yarım kilo aşurelik buğday
    • 1 kilo kuzu eti (tavuk eti de kullanılabilir)
    • su, tuz
    • Üstüne kırmızı toz biber , tereyağ
    Yapılışı:
    1. Buğdayı akşamdan ıslatın. Islanmış buğdayları pişirin. İyice yumuşasınlar. Fazla suyunu süzün.
    2. Eti düdüklüye atın ve iyice pişirin. Benim düdüklü için 40 dk. etleri eritecek kadardır. Pişen etleri lif lif ayırarak suyu ile beraber buğdayların içine atın. Tuzunu katın. İkisini tahta kaşıkla eze eze biraz daha pişirin. Zaten lapa gibi olması için baya bir çaba gerekiyor. Biz o çabayı biraz zor gösteririz. Suyunun azıcık kıvamlı olabilmesi için ezmemiz gerekiyor.
    3. Üstüne yağ yapıp servis yapıyoruz.

5 yorum:

  1. Unknown dedi ki...

    Canımmm ellerine sağlık çok leziz bende baya oldu yemeyeli tabağı aldım öptüm...

  2. ahh ne çok severim nilay...
    vede ne kadar uzuuunn zaman oldu kimbilir tatmayalı..
    ÖZLEDİM :(
    afiyetler olsun.......

  3. Betül İnce dedi ki...

    Bizde de kayınvalide yemeğidir keşkek. Kayınvalidenin ellerine sağlık Nilay'cığım, çok lezzetli görünüyor.

    Sevgilerimle.

  4. Damak Tadı dedi ki...

    Ağzım sulandı tatlım..Afiyetler olsun sizlere..!


    Sevgiler..

  5. bizim burda düğünlerin ana yemeğidir canım.nefis görünüyor,ellerine sağlık canım.sevgilerimle...