• Biber Şakşuka


    Papara'dan sonra şimdi de Şakşuka. Böyle garip isimli yemeklerin tarifini vermeye devam edeceğim. Arkadaşlarımda zaten bizim bildiğimiz kırk yıllık yemeklere bir isim takıp bize yutturuyorsun diyorlar. :)))Evetttt tabi ki yapıyorum. Çok da zevkli oluyor. Patates çullama , patlıcan silkme vs vs.. :)))Zaten bunların çoğunun ismini de ben koymuyorum. Ama böyle söylenince sanki daha lezzetli oluyor. :)))

    Şakşuka, biber şakşukası. Tabii bir de patlıcandan yapılanı var. Fark etmez bence her ikisi de süper. Özellikle yaz günleri sofrada biberden yapılmış şakşuka varsa ben başka hiç bir şey yemem. Bir de sanıyorum arka arkaya her günde yiyebilirim. O kadar seviyorum yani. Tarif vermeye çok da gerek yok bence. Hemen şöyle malzeme tarif bir arada geçiverelim.

    Malzeme ve yapılışı:

    Yarım kilo çarliston biberi yada bizim buradaki pazarlarda yeni çıkan bir biber türü olan ince kabuklu biraz dolma bibere benzeyen ama ondan daha ince içine göçmüş gibi görünen bir biber türü var. (Valla nette araştırdım ama bulamadım diğer tüm biber türlerini buldum blok, çarliston, kapya, lamuyo, falan ama bunu bulamadım. Bilen biri adını söylesin. ) Bu biber ince kabuğundan dolayı çarliston biberden daha lezzetli.

    Sonuçta biberleri 2 parmak kalınlığında içlerini temizleyip yıkadıktan sonra doğruyorsunuz. Tencereye koyuyorsunuz. 3 adet domatesi kabuklarını soyup küp küp doğruyorsunuz. Bunları da tencereye atıyorsunuz. Önce 3-4 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişiriyorsunuz. Su katmak yok. Sonra üstüne iki yemek kaşığı zeytinyağı katıp, daha sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapıyorsunuz. Bitti bu kadar.

9 yorum:

  1. Adsız dedi ki...

    Nilaycım domates ve biberin pişerkenki kokusu buralara kadar geldi hani, canım mı çekti ne:) Ayrıca sözünü ettiğin biberlere "Balıkesir biberi" veya "üçburun biberi diyorlar" deniyor, eşim Balıkesirli oradan biliyorum, çok sever o biberleri. Ayrıca turşu için de en ideal biberdir, eğer turşu kuruyorsan dene, sevgiler...

  2. durutarifler dedi ki...

    Süpersin Limonlu kek . Turşu kurarken mutlaka deneyeceğim.

  3. Ay ben bu yemeğe bayılırım.Ellerine sağlık canım.Sevgilerle öpüldün.

  4. Canim merhaba,

    ellerine saglik harika,yeni birsey ogrenmis oldum,sevgiyle kal.

    hayirli ramazanlar

  5. Eline sağlık canım,leziz görünüyor.paparayı yaptım ben:-)resimlemeye zamanın olmadı ama iyiki yapmışım .özlemişim.-)sevgiler canım...

  6. zero dedi ki...

    Tam yaz için ne güzel yemekler bunlar Nilaycım ya! Ben de çok sonra öğrenmiştim hep yaptığım bu yemeğin adının şakşuka olduğunu:)) ellerine sağlık canım:)

  7. durutarifler dedi ki...

    Gökuuşağının rengi süper hafif bu yemeğe bende bayılırım.

    Huriye bende sizlerden yeni yeni şeyler öğreniyorum. Blog dünyasının en zavkli tarafıda bu bence

  8. durutarifler dedi ki...

    Neslihan afiyet olsun. Yanaklar dolsun..

    Zero'cum teşekkür ederim.

  9. HADİYE dedi ki...

    Merhaba Nilay,

    Bende bu yemeği bütün yaz yaptım.kızım seda bayılıyor bu yemeğe.Biz bu yemeğe biber kavurması diyorduk ama şakşukaymış şimdi öğrendim.Ellerine sağlık.Bahsettiğin biber ankarada köylü biberi diye satılıyor ve gerçektende çok lezzetli.

    Sevgilerimle.