• Yayla Çorbası


    Benim pek tercih etmediğim (neden tercih etmediğimi de bilemedeğim ) ama oğluşumun bayıldığı bir çorba. Babaannemiz benden güzel yapar bu çorbayı. Çünkü et suyu ile yapar :)) Oğluşum anne senin ki de güzel olmuş ama babaannemin ki daha güzel der. Aslında hem pratik hem lezzetli hem de sağlıklı bir çorba. Buyrun bakalım.

    Malzemeler:
    * 1 çay bardağı pirinç
    * 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
    * 2 yemek kaşığı un
    * 1.5 litre yani 6 bardak su
    * bol nane, tuz

    Yapılışı:
    1- Yoğurt ve unu ve yavaş yavaş eklediğiniz bir bardak suyu bir kapta birbirine güzelce yediriyorsunuz. Bu karışımı tencerededeki suyla karıştırıyorsunuz.
    2- Ocağın altını yakıp içine pirinçleri, tuzunu da atıyorsunuz. Kaynayana kadar sürekli, kaynadıktan sonra arasıra karıştırıyorsunuz. Pirinçler uzamaya başlayınca nanesini da atıyorsunuz. Pirinçler pişince çorba pişmiş demektir.
    3- Üstüne ister tereyağlı yağ yapın veya benim gibi çorba piştikten sonra içine bir tatlı kaşığı tereyap katıp üstüne kırmızı biber serpin.

0 yorum: