• Truffle - Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği -26


    Çok güzel bir tarif. Hem sunumu, hem de lezzeti. Tabii ki de en önemlisi acayip kolay. Yaptıktan sonra az mı oldu acaba diye düşündüm ama yoğun bir tadı olduğu için çok fazla üst üste yiyemiyorsunuz zaten. Aman sakın yanlış anlaşılmasın sadece fotodaki kadar olmadı. :)))Bu sadece bir kısmı.
    Hindistancevizi, kakao ve pudra şekeri ile süsledim. Ama siz pirinç patlağı, fıstık tozu gibi şeylere bulayıp servis yapabilirsiniz. Ben evde olan kolay şeylere buladım.

    Malzeme:

    • 25o gr. bitter çikolata (sütlü de olabilir evde ne varsa )
    • 200 ml. krema (pınar hazır krema paketi)
    • 3 katlı hazır kakaolu kek. (en büyük olanından aldım.)
    • Üstü için kakao, pudra şekeri, hindistan cevizi

    Yapılışı:

    1. Kremayı bir kaba alın , ısıtın. Altı çok kısıkta kalsın. İçine çukalatayı parçalayarak atın. İçinde karıştırarak eritin.
    2. Keki ister elinizle -ki çok çabuk parçalanıp ufalanıyor-ister robotta un ufak edin. Erimiş çikolatalı kremayı ilave edin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bekletin. Buzdolabında 3-4 saat beklesin.Ben bazen işim aceleyse derin dondurucu da sık sık kontrol ederek soğutuyorum (dondurmamak için)
    3. İyice katılaşan karışımdan ufak ufak parçalar alıp elinizle güzelce yuvarlayıp bir yere dizin. Sonra bir kısmını pudra şekerine , bir kısmını kakaoya, bir kısmını da hindistan cevizine bulayarak tabağa dizip servis yapın.

9 yorum:

  1. Canim çok tesekkur ediyorum katildigin için,truffler sahane,bayilirim,ben kakaolu yu kaptim bile. Biliyorsun etkinlik 2 hafta suruyor bu zaman içerisinde diledigin kadar tarif yollaya bilirsin,beklerim. Optum.

    AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
    Örnek isim: SEVİL SAHİN
    Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
    Tarif : SALATAYARIŞMASI
    Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

  2. Sevil Şahin dedi ki...

    MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
    EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
    Sevgilerimle SEVİL

  3. yapraksarma dedi ki...

    PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda… YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR http://porselendemlik.blogcu.com http://selmahlc.blogcu.com http://birdemliksohbet.blogspot.com http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak… sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz… eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız yapmanız gereken şey; hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek örnek: isim:zeytinyağlı enginar dolması yöre adı:İzmir/ege yöresi buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde… iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com adresinde de yapılacaktır… HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE

  4. zero dedi ki...

    İnanılmaz güzel gözüküyorlar. Ben de çok sık yapmama rağmen bu minik bombalardan her nerde ve ne zaman görürsem göreyim, heyecanlanıyorum, ağzım sulanıyor:) Ellerine, kollarına sağlık...

  5. Melek* dedi ki...

    iç malzemesi yoğun olmuş ellerine sağlık

  6. Idilmidil dedi ki...

    evet, topcuklar cokgüzel görünüyor. hakan eskiden model gibiydi ama sartlar zorlasmis artik:) kantinin yemeklerine karsi bunlar..
    bu arada hakanada sevgi ve selamlar.
    naz

  7. Elçin dedi ki...

    Canım harika bir tarif bu, hemen yapıcam. Süpersin valla, eşin ve oğluşun çok şanslı:))
    Maşallah...

  8. Melek* dedi ki...

    kandilin mübarek olsun arkadaşım

  9. aaa sen de aynı tarifle katılmışsın:))
    tarifler biraz farklılık gösteriyor sanırım,ben çikolatayı fazla kullanmışım sen de keki.ben daha yolun başındayım,yapa yapa en lezzetli tarife ulaşacağım inşallah
    senin de ellerine sağlık