• Bursalıanneler Kurabiyesi- Doğum Günü Kurabiyesi


    Bursalıannelerden arkadaşım Deniz; kendi doğum gününde bize sürpriz yapmış. Hepimize çocuklarımız ve bizim adlarımızın olduğu kurabiyeler hazırlamış. Kurabiyeler kalp şeklindeydi ve çok şıktı. Tadı da ne zamandır yediğim en güzel kurabiye tadındaydı. Yani o kadar güzeldi . :)))
    Bizim Deniz'in doğum gününde ona sürpriz hazırlamamız gerekirken o bize çok güzel bir sürpriz yaptı ve bizim ağzımız kulaklarımızda dolaşmamıza sebep oldu. Buradan da kendisine çok teşekkür ederim.

    Kurabiye tarifini pastaci.blogspot.com'dan almış. Ben sadece kurabiye kısmını yapabilirim. Benim becerim o kısma kadar yeter ne yazık ki :(( Üst kısmı beni aşar. Buyrun Deniz'in ağzından kurabiye ile ilgili teknik bilgiler ve alttada kurabiye tarifinin olduğu link. Hepimize afiyet olsun.

    "Ben bu tarifte birkaç küçük değişiklik yaptım yalnız.Karbonat yerine kabartma tozu koyuyorum aynı ölçüde, buğday nişastasını bir miktar olarak yazılmış yaklaşık 200\250 gr.kullanmanız gerekiyor yoksa hamur bir türlü toparlanmıyor.Bu kadar çok nişastanın üzerine birde çok ince yaparsanız kurabiyelerin kırılıp ufalanma riski mevcut,hatta garanti, tecrübeyle sabittir.
    Üzerini ise şeker hamuru ile kapladım,isimleri yazmak için ise royal icing ya da yazı şekeri denilen yine aynı linkte tarifini bulabileceğiniz malzemeyi kullandım.Ben kurabiyelere şeker hamurunu yapıştırmak için glikoz değil bal kullanıyorum.Bir yemek kaşığı balı biraz ılık suyla inceltip kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla sürüyorum herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. "

5 yorum:

  1. Flame dedi ki...

    Nilaycım çok güzel bir sürpriz olmuş. Denizede ayrıca teşekkürler.
    Gözüktüğü kadar nefis mi acaba ?

  2. Tadı görüntüsünden güzeldi valla :)

  3. Adsız dedi ki...

    Nilaycım ne güzel bir süpriz olmuş, ayrıca bu tarz bir kurabiye denemem olmuştu benim de , o kadar da zor değil, sen de yaparsın eminim ki, ama Denizin de ellerine sağlık, çok zarif bir düşünce. Yiyenlere de afiyet olsun, sevgiler...

  4. Yeliz dedi ki...

    nilay, aa ne hoş kurabiyeler pembiş pembiş çok beğendim ellerinize sağlık;)

  5. durutarifler dedi ki...

    Yok yok yapamam valla. Zor iş şeker hamuru