Pages

30 Aralık 2014

Yeni yıl - 2015



Yeni yılınızın sağlık, mutluluk ve başarı dolu geçmesini dilerim. Her gününüz bir diğerinden daha keyifli geçsin. Yeni yılın kutlu ve musmutlu olsun.

28 Aralık 2014

Lavaş'tan pizza- Pratik pizza



Son derece pratik, bir o kadar da lezzetli. Oğlum gelmişti kahvaltı da üst üste 2 kere yaptım. Pizzayı kim sevmez ki :)

Malzemeler:
  • 2 adet lavaş ( 1 tane oğluma, 1 tane eşimle bana)
  • 2 uzun sosis,
  • 1 kase su ile sulandırılmış domates salçası
  • 1/4 sucuk
  • 6 tane siyah , 6 tane yeşil zeytin ( çekirdeklerini çıkardıktan sonra ikiye kesiyorum )
  • 1 tabak dolusu kaşar peyniri rendesi
Lavaşı alıyorsunuz, üstüne sulandırılmış salçayı ile bir güzel sürüyorsunuz. Üstüne rendelenmiş kaşar, şöyle lezzet verecek kadar. Üstüne istediğiniz malzemeyi koyuyorsunuz. Ben sucuk, sosis, yeşil ve siyah zeytin koydum. Evde hangi malzeme varsa işte. Üstüne de bolca kaşar peyniri. Fırınınız ızgara kısmını açıp kaşarlar eriyene ve hafif kızarana kadar pişiriyorsunuz.

Ben üstten ısıtmalı tel ızgarada yapıyorum. Benim hayat kurtarıcım bu eski usul ızgara. Üstten pişirdiği için hiç bir malzeme yapışmıyor. Balıklar, köfteler yapışmadan pişiyor. Kestane, pizza, kahvaltılık ekmek ne isterseniz yapabilirsiniz. Çok da hızlı pişiriyor. Herkese tavsiye ediyorum.





18 Aralık 2014

Yeni Yıla Özel Patates Salatası- Patates Püresinden Yılbaşı Ağacı



 
Yeni yıl geliyor bir hatırlatma yapmak lazım. Deneyin çok şık çok da lezzetli.
 
Çam ağacı tabağımı Bernardo'dan almıştım. Tabağı gördüğümde vuruldum. Bu tabağın bir de yeşili vardı. O da çok şık duruyordu.

6 adet patates kullandım ama benim patatesler biraz iriceymiş. İki tabak salata yaptım ve hala salatam kalmıştı. Aslında bu salataya patates salatası değilde kumpir demek daha doğrumu acaba ?

Tabağımı kalıp gibi kullandım. Altına yapıştıra yapıştıra stech film serdim. Sonra patatesli harcımı koydum ve kırmızı beyaz yuvarlak tabağıma çevirdim. Bu tabağıda artık birer yetişkin olan çocuklarımın masasına koyduk.

Malzemeler:
  • 6 adet orta boy patates
  • 1 yuvarlak olarak satılan Sütaş'ın kaşar peyniri (sanırım 500 gr. ) Reklam gibi oldu ama bir Karacabeyli olarak o kadar olsun canım.
  • 2 yemek kaşığı tereyağ, tadına bakarak tuz
  • Süslemek için çeri domates, frenk maydanozu (gerçekten çok şık duruyor), kornişon turşu, siyah zeytin, mayonez
Yapılışı:
  1. Patatesleri çapından bıçakla çizerek ( kabuklar çabuk soyulsun diye) , düdüklüde haşlıyoruz. Çok haşlanabilir mahsuru yok zaten iyice ezeceğiz.
  2. Sıcak sıcak kabuklarını soyuyoruz. İçine rendelediğimiz kaşarı, tuzu ve tereyağını koyup baya bir ezip karıştırıyoruz. Pürüzsüz hale gelecek.
  3. Sonra kalıbımıza döküyoruz. Kalıbımız yoksa Nesloş'un da dediği gibi salata soğuduktan sonra bıçaklada kesilip şekil verilebilir. Daha sonra yukarıdaki gibi süslüyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.
  4. Aslına servis sırasında mikrodalga fırında ısıtırsak aynı kumpir gibi yumuşayacak ve o kaşarlar uzayıp uzayıp yenecektir. Bence çok çok daha lezzetli olur. 

Etsiz Çiğ Köfte



Tam da yılbaşı yaklaşmışken ne de yakışır bu tarif. Ben gerçi her daim yiyebilirim. Her türlüsünü az acılı, acılı, etli etsiz hepsini bayıla bayıla yerim. Etlisi tabii ki bambaşka. Ama Van'da bile etlisini yapmıyorlar artık. Bursa'da Haşim usta gerçekten nefis çiğ köfte yapar. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 3 su bardağı pilavlık bulgur
  •  3 yemek kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • yarım demet maydanoz
  • 3 ince ince kıyılmış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber, kimyon, sumak, kırmızı toz biber ve tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
 
Bulguru mümkünse çiğ köfte tepsisine yoksa kenarları yüksek bir tepsiye alalım. (ben de de yok valla) Üstüne soğanı sarımsağı ve domatesi koyup şöyle bir 5 dakika yoğuruyoruz. Salçaları ilave edip bir 5 dakika daha yoğuruyoruz. Baharatları ve tuzu ilave edip 10 dakika yoğuruyoruz. Zeytinyağını da koyup yoğurmaya devam ediyoruz. Bu yoğurma süresi toplamda 50 dakikayı bulabilir. Yani bir yarım saat daha yoğurabiliriz. Tüm malzeme iyice birbirine yenmiş olmalı.En son maydanozu da koyup bir 5 dakikada öyle yoğuruyoruz. Sonrasında üstünü kapatıp 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Elimizle sıktıra sıktıra parmak izlerimiz çıkacak şekilde şekil veriyoruz. Biraz meşakkatli biliyorum ama evde yapılanında tadı bir başka oluyor canımmm :)
 

9 Aralık 2014

Yulaflı Bar - Granola



Aman aman pek bir zevkle yaptım, pek de güzel oldu. Çok da sağlıklı. Kokusu da mutfağı bir doldurdu kiii. Tavsiye ederim efenim. İçine koyduğunuz malzemeye çıkarıp eklemek sizin elinizde.
Eğer bal kullanıp birleştirmezseniz kahvaltılık granola olarak da kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım su bardağı rende hindistan cevizi
  • yarım çay bardağı çekilmiş keten tohumu
  • yarım çay bardağı susam
  • yarım su bardağı badem ince ince kıyılmış
  • yarım su bardağı ceviz küçük doğranmış ama çekilmemiş ayrıca isterseniz fındık
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu tarçın
  • 1 yemek kaşığı dolusu zencefil
  • yarım su bardağı üzüm
  • 4 adet kuru incir ( suda bekletilip küçük küçük doğranmış)
  • 8 adet kuru gün kayısı  (suda bekletilip küçük küçük doğranmış)
  • yarım çay bardağı yaban mersini
  • 6 yemek kaşığı bal (isterseniz ilave fıstık ezmesi)
  • 2 yumurtanın akı
Yapılışı:
 
1) Fırını 160 dereceye ısıtın. Bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın. Bal, zencefil ve tarçın hariç tüm malzemeyi bir güzel karıştırıp yağlı kağıdın üstüne yayın. Ara ara karıştırarak fırında 15-20 dakika pişirin. Bu arada ufak bir tencerede bal, zencefil ve  tarçını ateşe koyup ısıtın. Bu işlemi yulaflar fırındayken yapmaya dikkat edin.
2) Yulaf karışımı renk değiştirip kızarınca fırından çıkarıp bal ile buluşturun. Bir güzel karıştırıp bu sefer yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir boraca dökün. Bir kaşık yardımı ile iyice düzleyip sıkılaştırın.Yakmadan bir 10 dakika kadar daha fırınlayın. Fırından çıkarıp soğuyunca istediğiniz gibi dikdörtgen yada kare dilimleyin.

3 Aralık 2014

2 renkli İrmikli Pasta


Tatlı krizlerinizi önleyecek hafif bir tatlı. Gerçi ben içine çikolata kattığım için kalorisi yükseldi ama ne yapalım artık :)  Sunumu da hoş. Kesinlikle tavsiye edilir.

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 10 yemek kaşığı şeker ( dolu dolu )
  • 9 yemek kaşığı irmik (dolu dolu)
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı  kakao
  • Beyazı için bir adet portakalın rendesi
  • Kakaolu kısmı için 8- 10 adet madlen çikolata ( ben ayrıca üstlerine de sıcakken bir adet koydum)
  •  
    Yapılışı:
     
    Sütü tencereye dökün, şekeri ve irmiği ekleyin. Karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan alarak vanilyayı ilave edin. Tekrardan hızlı bir şekilde kaşıkla karıştırın. . İrmik pastanızı 2''ye ayırın. Bir tanesine portakal kabuğu rendesini ekleyin. Diğerine de kakao ve çikolataları ekleyin. Çabuk soğur ve sertleşir dikkat edin. Hızlıca yapmalısınız. Servis kaselerinin ( ben şişko bardak ve şişe kullandım) yarısından biraz fazlasını beyaz irmikle  doldurun. Üstlerine de kakaolu kısmı dökün. Hazırlanan tatlıları buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

    25 Kasım 2014

    T- Bone Et Pişirme



    Şimdi efenim iyi bir T-bone et pişirmek yada dana pirzola pişirmek için etin öncelikle arkasını ve önünü bolca zeytinyağı ile yağlayıp, azıcık kekik yada biberiye, isterseniz karabiber serpip, kabın üstünü strech filmle kaplayıp bir kenarda dinlendirin. Ne kadar zamanınız varsa ( en az yarım saat) . Bir gece önceden dinlendirirseniz çok çok daha iyi olur.

    Şimdi geldi sıra eti mühürlemeye. Etin üstünde bir tabaka oluşturacağız ve et suyunu salmayacak. Böylece dana eti bile yumuşacık pişmiş olacak. Bunun için döküm tavanızı bir güzel kızdırın. Şu kanalları olan tavadan. Üstüne et yapışmasın ve lezzeti atsın diye bir fırça yardımı ile tavanızı yağlayın. Üstüne elinizi tutun, elinizi tutamayacak ( 3 saniye kadar) kadar kızmışsa etleri pişirmek için hazır demektir. Bu arada yağdan dolayı tavanın dumanı tütebilir. Bu 5 dakika civarındadır. Tavanıza etleri atmadan etlerinizin fazla yağını havlu kağıt ile alın. Daha fazla tavanız duman dumana gitmesin.

    Etin arkasını ve önünü, her birini 2 dakika kadar pişirin. Tekrar ters çevireceğiz ancak ızgara çizgisi vermek için 90 derece yani bir yatay bir dikey çevirmiş olacağız. Her iki tarafı da 2 kez ve 2 dakika kadar tavada tutulmuş olacak. Yani toplamda tavada işiniz 8 dakika kadar tutacak. Bu durumda etin dışı mühürlenmiş, içi kırmızı kırmızıdır. Böyle yemek biraz zordur :)

    Bu nedenle eti bir kenarda dinlendirin. İçindeki suyu dengeye gelsin. Eti şimdi de fırınlayacağız. İçinin daha güzel pişebilmesi için. Döküm tencereyi yağlayın. Etinizi koyun isterseniz içine sarımsak, soğan baharat koyabilirsiniz. Ben pişmiş sarımsağı çok sevdiğim için sarımsak atıyorum. Üzerine lezzetini arttırmak için biraz tereyağı sürebilirsiniz. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında sadece 15 dakika pişirin. Sakın aman sakın daha fazla değil. Yoksa suyu akar gider etiniz de kayış gibi olur.

    17 Kasım 2014

    3 çeşit çikolatadan yapılan Brownie






    Enfesss bir tarifle karşınızdayım. Tam bir bomba. Mutlaka ama mutlaka deneyin

    Malzemeler:
    • 1 paket bitter çikolata
    • 1 paket sütlü çikolata
    • 1 paket beyaz çikolata ( beyaz çikolata yerine cevizde gömebilirsiniz)
    • 1 su bardağı şeker
    • 250 gr tereyağ
    • 3 yumurta
    • 2.5 su bardağı un
    • İsterseniz 2 kaşık kakao ben koymadım
    • 1 paket vanilin
    • Kabartma tozu yok !!!!
    Yapılışı
    1. Bitter çikolata ve sütlü çikolatayı tereyağ ile birlikte benmari usulü eritin. ( Ben mikrodalgada eritiyorum.)
    2. Yumurtayı şekerle çırpıp üstüne ekleyin.
    3. Elekten geçirdiğiniz unu ve vanilyayı da ekleyin.
    4. Dikdörtgen kalıba dökün. İçine beyaz çikolataları kırıp kırıp gömün. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Daha fazla pişirirseniz sertleşir.
    5. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Çikolata sosu da döküp servis yapın.  

    13 Kasım 2014

    Göbete - Köbete

     
     

     

    Ah anacım ne çok yapardı ne çok yerdik. Şimdi çok zor geliyor ona yapmak. Ben de çok sık yapamıyorum. Yapabildiğimiz kadar artık.

    Tatarların meşhur yemeğidir. Her türlüsünü yaparlar. Patatesli etli, kıymalı. Ancak ben en çok tavuklu pirinçlisini severim.

    Tatarlar yeni damat yemeğe geldiğinde yaparlarmış. İçine küçük altın koyarlarmış. O küçük altında illaki damada denk gelirmiş. :)



    Malzemeler: bir küçük tepsi için

    Hamuru için 4 su bardağı un, 3 kaşık dolusu yoğurt, 1 fiske tuz, yarım çay bardağı sıvı yağ

    İçi için 4 tane tavuk budu,

    pilavı iç pilav şeklinde yaptım. http://durutarifler.blogspot.com.tr/2010/01/ic-pilav-cigersiz.html

    ama siz normal pilav şeklinde de yapabilirsiniz. Artan pilavınızı da kullanabilirsiniz.
     Yapılışı:

    1)Öncelikle içini hazırlamanız lazım. Tavuğunuzu haşlayın. Parça parça elinizle ayırın. Tavuğun suyu ile pilavınızı da pişirin.

    2) Hamur için tüm malzemeleri bir araya getirin. Azar azar suyunu ilave ederek, ele yapışmaz bir kıvama getirin. 

    3) Hamurunuzu uzun hale getirin ve 10 parçaya ayırın ( aslında 20 parçada ben tembelim) onları top gibi yuvarlak yapıp açmaya hazır hale getirin.

    4) Her bir bezeyi tepsiniz büyüklüğünde açın. Benim tepsi küçük olduğu için ben çok zorlanmadım açmakta :) Benim köbete öyle incecik olmuyor valla . Zaten el açması yeter. Siz açmayı deneyin yeter. Açma böreğin yerini hiç bir şey tutmaz.

    5) Tepsinizi yağlayın. İlk yufkanızı serin. Hafif kenarlara doğru çıksın yufkanız. Her yufkayı serdikçe sıvıyağla bir güzel yağlayın ister elinizle ister fırça yardımı ile. Böyle 5 yufka serin.

    6) 5. yufkanın üstüne pilavınızı serin. Eğer sade pilav yaptıysanız üzerine karabiber serpin. Sonra üstlerine tavuk parçalarını eşit şekilde dağıtın. 

    7) Üstüne tekrar yufkaları serip yağlayıp tüm yufkaları bitirin. En üstüne az yağ koyarak çırptığınız  yumurta sarısı sürün. 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.

    6 Kasım 2014

    Tembel Avrat Tatlısı



    Bayramda ne tatlısı yapsam diye düşünürken bir demlik sohbette bu tatlıya rastladım. Sevil bu tatlının adını yeni gelin Tatlısu koymuş ama ben orijinal ismini kullanmak istedim. İsmi ile de son derece eğlenceli olan bu tatlı, tam benlik :) hem kolay hem de lezzetli. Bu tatlıyı yapmanızı şiddetle tavsiye derim. Bayramda ilk tepsi tatlı bittiği için 2. tepsiyi yaptım. O kadar yani. Püf noktası tatlıyı çok pişirmeniz. Ben ilkinde unutmuştum çok pişmişti, ikincisi kontrollü daha az pişmişti. Ancak ilk tatlı daha güzel gibi gelmişti bize. Yada doymuşta olabiliriz :) Siz yine de nar gibi kızartın tatlınızı :)

    Bu arada beni facebook'tan da takip edebilirsiniz.
    https://www.facebook.com/pages/Durutarifler/188569881234449?fref=ts

    Malzemeler :

  • 1 paket baklavalık yufka (15 adet baklavalık yufka)
  • 250 gr çekilmiş fındık
  • 250 gr çekilmiş ceviz (sadece cevizde olur )

  •  
    Üstüne dökülecek sıvısı için:
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı  sıvıyağ
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 3 tane iri yumurta
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    Şerbeti için:
    • 1 bardak toz şeker
    • 2 bardak su
     
    İlk olarak şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.(Şerbet kaynayınca 5 dk sonra kapatmanız yeterlidir.)
     
    Baklavalık yufkayı tezgaha serip üzerine fındık ve ceviz karışımı yufkanın her yanına serpip iki eliniz ile aşağıdan ve yukarıdan büzdürerek uzun borcama diziyoruz. Tüm baklavalık yufkalara bu işlemi uygulayıp tepsinin tamamını döşüyoruz.
    Diğer yandan bir çırpma kabında üstüne dökeceğimiz sıvımızı hazırlıyoruz. Toz şeker ve yumurtaları çırpıp üzerine sıvıyağ,yoğurt vanilya ve kabartma tozunu ilave edip bir kaç dakika daha çırpıp yufkaların üzerine bu sosu döküyoruz.
    Önceden ısıtılmış fırında 180 de üzeri ve altı nar gibi kızarana dek pişiriyoruz. Fırından çıkıp harlı sıcağı geçince daha önceden hazırladığımız  ve soğumuş olan şerbetimizi sıcak tatlımızın üzerine  döküp sonrasında servis edebilirsiniz.

    31 Ekim 2014

    Peynir soslu kuzu eti - Lokum gibi et nasıl pişirilir




     
    Harika yumuşacık lokum kıvamında nefis bir et oluyor. Nusret'in pişirdiği lokumdan hiç farkı yok :) Üstüne peynir sosu da süper yakışıyor. Mutlaka deneyin.
     
    Malzeme :
    Görüldüğü gibi 8-9 parça kuzu külbastı
    yarım paket krema ve bir bisküvi büyüklüğünde ama yaklaşık 1 parmak kalınlığında beyaz peynir , farklı peynirlerde denenebilir. (ben keçi sütünden beyaz peynir kullandım. )
     
    Yemeğin sırrı eti pişirmede
    Etlerin altına 2 kat sterch film seriyorsunuz. Etlerin üstünü de 1 kat strech filmle kapatıyorsunuz. Sert ve ağır bir cisimle ( ben pirinç havanımın altı ile dövüyorum ) Etleri döverek inceltiyorsunuz. Strech filmin içinde kolayca dövülüyorlar.
    Sonra tavaya az bir yağ koyuyorsunuz. Lezzet arttırmak isterseniz tereyağ kullanabilirsiniz. Etleri kızmış yağa atıyorsunuz. Yaklaşık yarım dakika pişiriyorsunuz. Daha fazla değil. Pişen et parçasını bir diğer etin üstüne koyarak, diğer etleri de hep bu etin üstüne koyarak 3-4 kat et elde ediyorsunuz. Etin sıcak tarafı diğer etin üstünü pişiriyor. En son 4. katı koyunca etin hepsini ters çevirip bir yarım dakika daha pişiriyorsunuz. Tüm bu işlem 1.5 dakikayı geçmeyecek. Et suyunu bırakmadan piştiği için lokum kıvamında olacak. AAA çok az pişti bu et demeyin deneyin.
     
    Gelelim sosuna. Etleri pişirmeden önce bir sos tenceresinde kremayı ısıtıyorsunuz. Kremanın içine peynir atarak , peyniri kremada eritiyorsunuz. Biri iki tıngırdayınca altını kapatıyorsunuz. Servis yaparken peynir  sosu biraz soğumuş olsun. Krema az soğudunda kıvam alacaktır ve etin üstünde çok daha iyi duracaktır. Benim ki sıcak sıcak olduğu için erimişti.

    28 Ekim 2014

    Bal - Limon - Zencefil - Zencefil Şurubu







    Hastalıksız , iyi bir kış geçirmeniz dileği ile ;

    Malzemeler:
    • 1 adet orta boy kavanoz
    • 1 adet taze zencefil
    • 1 adet ince ince dilimlenmiş limon
    • 1/3 şişe kadar bal
    Hazırlanışı:
    • Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik doğrayın. Kavanozun içine atın, üzerine limonları ekleyin.  Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın. 1 gün sonra kullanıma hazırdır. Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.
    • Kullanırken; bir kupaya bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için.


    27 Ekim 2014

    PratikChef'ten hediyem - Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Cannelloni





    PratikChef hediye göndermiş. Bayıldık. Öncelikle tüm ürünler çok güzel ambalajlanmış. Hepsi numaralandırılmış. Soğuk zincirine dikkat edilmiş. Yapımı pratik, tüm ürünler gramajına kadar ayarlanıp, doğranıp hazırladığı için yemeğimizi yapmamız 5 dakikamızı almadı. Sonuç da süper. Daha ne ister insan.

    Tüm malzemenin tarife göre numaralandırılmış olması ve tümü hemen pişirmeye hazır olduğu için , oğlumla beraber yaptık yemeğimizi. İkimizde çok eğlendik yemeği yaparken. Lezzeti de süper oldu. TEŞEKKÜRLER PRATIKCHEF

    15 Ekim 2014

    Hazır Yufkadan Unlu börek



    Bu böreği uzun zamandır denemek istiyordum. Gerçekten de denediğime değdi. İlk piştiğinde sıcak sıcak servis edilirken sanki el açması börek gibi oluyor. Yani anlayacağınız tam benlik hem tembel işi hem lezzetli ;)

    İçi için
    Ben önce 2 adet büyük soğan, yarım kilo kıyma, maydanoz, karabiber, tuz oluşan kıymalı iç yaptım. ( 2 adet soğanı yemeklik doğruyorsunuz, 1 kaşık zeytinyağında sarartıyorsunuz, sonra içine kıymayı katıp kavurmaya devam ediyorsunuz. 15 dakika kavrulsun. sonra içine ince ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberini ekleyip , daha fazla kavurmadan altını kapatıyorsunuz. Maydanozlar sıcaklıkla pişer zaten. )
    Sonra küçük küçük patlıcan doğrayıp kızarttım. Kıymalı harcı serince biraz da patlıcan kattım. Patlıcanlar yetmeyince de bu sefer 1 adet patates rendeledim. Bu sefer kıymalı harcın yanına patates rendesi kattım. Sonuçta hem kıymalı patlıcanlı, hem de kıymalı patatesli böreklerim oldu. Siz içini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

    Malzemeler:
    1. 5 yufka
    2. 1 kasede sıvı yağ, tereyağ ve su
    3. 1 kasede un
    Yapılışı:

    Yufkalarınızı tezgahın üzerine yayın. Önce ortadan ikiye, sonra her bir yarım ayı 3'e bölün. Bir yıfkadan 6 adet üçgen elde edin. Her bir üçgeni önce bir fırça yardımı ile sıvınız ile ıslatın. Sonra üstüne çay süzgeci ile un serpiştirin.  Yufkanın geniş kısmına bolca iç malzemesi koyarak sigara böreği gibi sarın. Sonra bir kenarından rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerini 1 kaşık sıvı yağa , 2 kaşık su, 1 adet yumurta sarısı kattığınız sıvı ile yağlayın. 180 derecede üzerleri kızaran kadar pişirin. Mümkünse sıcak sıcak servis edin.

    1 Ekim 2014

    Bamya Kızartması



    Mutlaka denenmesi gereken bir lezzet. Özellikle bamya sevmeyen, ancak kızartma sevenler bu tarifi uygulayabilirler. Biz zaten bamyayı severiz. Şöyle bol limonlu tavuklu bamyayı kesinlikle kızartmasına tercih ederim.

    Malzemeler:

    • 250 gr kadar uzun bamyalardan
    • 1 yumurta ve un veya mısır unu
    • üstüne sarımsaklı yoğurt
    Yapılışı

    Bamyaları öne yıkayıp , kurulayıp sonrasında tepelerini hafifçe koparıp ( ben artık öyle üçgen tepelerle uğraşmıyorum, tepesini çok hafif alıyorum valla ) önce yumurtaya sonra una buluyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Pişiyor mu evet pişiyor. Bol sarımsaklı yoğurda bana bana yiyoruz .

    26 Eylül 2014

    Sebze kulesi







    Yanında ekmek niyetine 2 kaşık pilavla hem diyet , hem de nefis bir tarif. Kim demiş diyet yemekleri lezzetsiz olur diye. Ben bu aralar pek sık yapıyorum.

    Malzemeler: 2 kişilik , (kişi, başına 1 patlıcan, 1 kabak, 1 biber olacak şekilde kule yapabilirsiniz )

    • 2 adet uzun patlıcan
    • 2 adet kırmızı biber, isterseniz yeşil ve sarı biberde olabilir.
    • 2 adet kabak
    • Kaşar , dil peyniri gibi eriyebilen peynir
    • Üstüne 1 kaşık zeytinyağında pişirilmiş 1 adet büyük yada 2 adet orta boy domatesten yapılmış domates sosu.
    Yapılışı:

    İster Izgarada, ister yağsız teflon tavada isterseniz tost makinasında ince uzun kestiğiniz sebzeleri arkalı önlü pişiriyorsunuz. Sıcak sıcakken aralarına peynirleri koyup kat kat diziyorsunuz. Kırmızı biber, patlıcan, kabak gibi sıra ile giderseniz daha iyi olur. Üstüne de , domatesi rendeleyip, zeytinyağında 8-10 dakika kadar pişirdiğiniz domates sosunu döküp servis yaparsanız süper olur. Gerçekten hem diyet hem de lezzetli bir yemek.

    10 Eylül 2014

    Lazanya





    Merhabalar
    Oğlumun ısrarı ile uzun zamandır yapmadığım ama bayıldığım bir tarifle karşınızdayım. Her nesilin zevkle yiyebileceği bir yemek. Afiyet olsun efendim.

    Püf noktası: lazanyaların her yanında beşamel sos değecek, yoksa kuru olur. Beşamel sosunuz az olduysa sütle de ıslatabilirsiniz.

    Malzemeler:

    • 12 adet lazanya ( lazanyalar artık önceden pişirilmiyor)
    • yarım kilo kıyma
    • 1 büyük baş soğan
    • 2 adet havuç ( havuç lazanyanın olmazsa olmazı)
    • 2 büyük domates
    • tuz ve karabiber
    • beşamel sos ( 3 kaşık dolusu un, 4 su bardağı süt, muskat rendesi çok yakışır, 1 kaşık tereyağ )
    • Üstüne kaşar rendesi
    Yapılışı:

    1. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Havuçları rendeleyip katın. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. En son domatesleri de küçük küçük küpler şeklinde doğrayıp kıymaya katın. Tuzunu biberini ekleyin. Domatesler kaybolduğunda kıymalı içiniz hazırdır.
    2. Beşamel sos için, tereyağını eritin. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin. Tuz ve rendelenmiş muskatı ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. El blendırı daldırırsanız pürüzsüz bir beşamel sosunuz olur.
    3. Fırın kabının tabanına 1 kat lazanya dizin, üzerine beşamel sos ve kıymalı harcın yarısını koyun. Sonra tekrar lazanya beşamel sos ve kıymalı harcın kalan kısmını koyacağız. En son lazanya dizip üstüne beşamel sosla kaplayıp ve kaşar rendesini de ekleyip fırına vereceğiz. Yani 3 kat lazanyamız olacak.  200 derece üzeri kızarana kadar pişirmeniz yeterli  

    20 Ağustos 2014

    Kabak Çiçeği Kızartması



    Kabak çiçeğinin dolması da , kızartması da gerçekten çok nefis oluyor. Bulduğunuz da mutlaka alın, kaçırmayın ve deneyin.

    Dolmasının tarifi de burada
    http://durutarifler.blogspot.com.tr/2012/08/kabak-cicegi-dolmas.html


    Malzemeler:

    • 1 torba toplanmış kabak çiçeği ( ne kadar bulabilirseniz)
    • 5 yemek kaşığı un
    • 3 yumurta
    • 1 şişe maden suyu
    • tuz,  çok az karabiber
    Yapılışı:

    • Kabak çiçeklerinin içinde ki tohum kısmı temizleyin.
    • Diğer tarafta un, soda, yumurta , tuz ve karabiberi bir güzel çırpın. Boza kıvamında olacak.
    • Kabak çiçeklerini bu sosa bir güzel bulayıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis edin.

    25 Temmuz 2014

    İyi bayramlar

     
     
     
    
    HERKESE ŞEKER TADINDA BAYRAM DİLERİM.
    UMARIM HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLUR
    SEVGİLER

    27 Haziran 2014

    Tuzlu bisküviler




    Herkese hayırlı ramazanlar. Sahurda yiyebileceğiniz tuzlu bisküvi ile karşınızdayım. Yaptıktan sonra kapalı kaba koyup sahurda yiyebilirsiniz.

    Malzemeler:

    • 2 yumurta ( 1 adetinin sarısı dışına)
    • 1 su bardağı kaşar peyniri
    • 125 gr tereyağ yada katı yağ ( teremyağ gibi bir yağ olabilir )
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı su
    • 2 yemek kaşığı sirke
    • 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz
    • 1 paket kabartma tozu
    • Alabildiği kadar un  ( 3 su bardağı ile başlayın)
    Yapılışı:

    1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu da ve üstüne kabartma tozu katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
    2. Parmak kalınlığında merdane yardımı ile açın. Ben kalın seviyorum siz daha ince açabilirsiniz.
    3. Kalıplarla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Kalıbınız yoksa bardak yardımı ile de yuvarlak şekillerde yapabilirsiniz.
    4. Yumurta sürdükten sonra üstüne çörek otu, susam serpip 170 derecede üstü kızarana kadar pişirin.Çok tutmayın sertleşmesin.

    26 Haziran 2014

    Pembe limonata Çilekli limonata




    Limonata tarifinin üstüne çilek ekleyerek yaptığımız bir tarif. Fakat çilek öyle bir bastırıyor ki inanın limon tadı yok oluyor yerine çilek tadı baskın geliyor. Rengi de çok güzel oluyor. Fotoda turuncu gibi çıkmış ama daha pembe bir renk.

    Malzemeler:
    • 2 su bardağı şeker
    • 4 adet limon
    • 1/2 litre su ve 2.5 litre su
    • 1 kase çilek
    Yapılışı:
    1. Limon kabuklarını bıçak yardımı ile beyaz kısımlarını mümkün olduğunca almadan soyuyorsunuz.
    2. 1/2 litre su , 2 su bardağı şeker ve limon kabuklarını kaynatıyorsunuz. Kabukların bu şekilde pişmesi limonataya duruluk ve yüksek tat veriyor. Kaynatıp altını kapattıktan sonra limon sularını sıkıp üzerine ilave ediyorsunuz.
    3. Limon kabuklarını süzüp içine içine 2.5 litre su ilave ediyorsunuz. 
    4. Çilekleri rondodan geçirip içine ekliyorsunuz. Ben duru olsun diye tel süzgeçten de geçirdim ayrıca. Yine de çok hafif bulanıklık olabiliyor.

    17 Haziran 2014

    Fırında Kremalı Kabak




    Evde kabak vardı. Ne yapsam ne yapsam. Klasik tariflerden bıkmışım zaten. Dolma yapmak zor geldi. Pirinçli veya bulgurlusunu zeytinyağlısını yeni yemiştik. Muhteremle afiyetle de bu tarifi buldum.
    Var ya süper oldu süper. Bu tarif yıkılıyor. Hem de çok kolay. Hemen hemen bu akşam denemelisiniz. Mutlaka...

    Malzemeler :

    • 1 kilo kabak ( Kabaklarım küçük küçüktü.Ben 2 tane türlü için ayırdım.)
    • 1 paket krema
    • Az kaşar
    • tuz karabiber kırmızı biber ve 3 kaşık un
    Yapılışı
    1. Kabakların kabuklarını sıyırıp, halka halka doğrayın. Üstüne tuz, karabiber, kırmızı biber atıp harmanlayın. Böyle beklesin benim zamanım vardı 2 saat falan bekledi
    2. Beklemiş kabaklarınızın üstüne 3 yemek kaşığı un atın. Un olmazsa olmazı lütfen atmamazlık yapmayın.Kabağın suyunu alıyor. Kabaklarınızı ezmeden karıştırın.
    3. Üstüne kremayı da atıp karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dökün. Üstleri kızarınca kaşarı da ekleyin. Servis yaparken de isterseniz dereotu koyun. 



    13 Haziran 2014

    Ballı Bademli Pasta (Bienenstich)




    Hem görüntüsü ile hem de lezzeti ile süper bir kek, pasta. Tavsiye ederim.

    Bu pazar oğlumun üniversite sınavı var. Üniversite sınavına giren tüm çocuklara başarılar diliyorum . Allah hepsinin gönlüne göre verir inşallah.

    Malzemeler:
    • 4 yumurta
    • 3 kahve fincanı şeker
    • 4 kahve fincanı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1,5 su bardağı file badem
    • 3 yemek kaşığı süzme bal
    Kreması için
    • 1 paket kremole
    • 1 paket çiğ krema ( 200 ml olanlardan.)
    • 2 bardak süt
    Yapılışı:
    • Öncelikle yumurtaların beyazlarını şeker ile çırpıyoruz. Sonrasında yumurtaların sarılarını ve diğer malzemeyi yapıp kekimiz hazırlıyoruz. 26 cm'lik kek kalıbına ( içine yağlı kağıt serip) döküyoruz.
    • Bal ve bademi  tavada hafif ısıtıp birbirine karıştırıp ( çok kavurmadan fırında da kavuruluyor çünkü) yediriyoruz. Kekin üstüne döküyoruz. Keki 180 derecede üzeri kızarana ve kabarana kadar pişiriyoruz.
    • Kek soğuyunca ortadan ikiye kesiyoruz. Arasına süreceğimiz kremayı hazırlıyoruz. Çiğ kremayı kar gibi yapana kadar çırpıyoruz. Üzerine süt ve kremoleyi ekleyip tekrar çırpıyoruz. Kekin arasına sürüyoruz. Pasta servise hazır.

    2 Haziran 2014

    Arda Türkmen'den Karadutlu Smoothie tarifi




    Karadutlar bitmeden suyu, dondurması, reçeli, smoothie 'si kısaca her şeyi yapılacak. Likör denemesi de yapsam mı acaba ? Şimdi aklıma geldi .

    Smoothie çilekle muzla da çok güzel olur. Mutlaka deneyin. Ben Arda Türkmen'in tarifini kullandım.

    1 büyük bardak ( fotoğraftaki 500 ml'lik bira bardağıdır.) için
    • 1 su bardağı karadut ( çilekli için 10-12 adet, muzlu için 1 büyük muz)
    • 3 kaşık süt
    • 3 kaşık yoğurt
    • 2 top vanilyalı dondurma
    • 4 adet buz
    • İsterseniz 1 kaşık tatlandırıcı mesela bal ( ben koymadım)
    Önce buzları kırıcıdan geçirin. Sonra tüm malzemeyi atıp bir güzel karıştırın. Smoothie'niz hazır. Ben tefal rondoyu kullanıyorum buzları gayette güzel kırıyor.

    28 Mayıs 2014

    Dut Yaprağından Zeytinyağlı Sarma


     
     
    Kaç sene önce komşum söylemişti, dut yaprağından zeytinyağlı dolma çok güzel oluyor diye, benim pek inanasım gelmemişti. Geçen gün bloglarda dolaşırken gördüm, deneyen pek çok arkadaş var. Ben de denedim. Gerçekten çok güzel oldu. Yapraklar çok daha ince olduğu için kesinlikle daha lezzetli oluyor. Bir de yemyeşil bir rengi var. Denemenizi tavsiye ederim .
     
    Buda yapraklarını kullandığım karadut ağacı :)
    

     
    Taze dut yapraklarını topladık. Sadece kaynamış suya batırıp 5 dakika kadar beklettim. Sarılacak kıvama geldiler.
     
    Leziz bir zeytinyağlı dolma yapmak için şunlara dikkat etmeniz gerekir :


    1) İçinde bol nane ve yeni bahar olacak. Yeni bahar ve nane zeytinyağlı dolmanın olmazsa olmazları.

    2) Aynı pirinç pilavı yapar gibi, pirinç miktarının 1.5 katı kadar su dolmaya konur. Dolmalar tamamen suyunu çekene kadar pişirilir. Suyu fazla konan ve sulu kalan dolma güzel olmaz.
     
    Malzemeler:
    • yeteri kadar dut yaprağı
    • 1 büyük soğan veya 2 orta boy soğan
    • 1 kase pirinç
    • 2 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı kuş üzümü , 1 yemek kaşığı çam fıstığı
    • 1 yemek kaşığı yeni bahar, 2 yemek kaşığı nane
    • 1/4 demet maydanoz ve istenirse 1 domatesin rendesi
    • 1 kahve fincanı zeytinyağı ve konan pirincin 1.5 katı su ve ayrıca bir bardak su
    Yapılışı:
    1. Pirinçleri yıkayıp en az 20 dakika ılık suda bekletin.
    2. İçi için soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında öldürün. İçine çam fıstıklarını da atıp kavurun. İçine pirinçleri de atın ve kavurun. 1 bardak suyuda ve kuş üzümlerini de ekleyip pirinçleri suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra nane, doğranmış maydanoz ve yeni bahar ekleyip karıştırın.
    3. Dut yapraklarını kaynamış sıcak suyu batırıp 5 dakika bekletin.  İçlerini koyup, bildiğimiz yaprak sarma gibi sarın.
    4. Üzerine zeytinyağını ve suyunu koyup, suyunu çekene kadar pişirin. 

    27 Mayıs 2014

    Balık otu (HODAN, KALDİRİK, BALIKOTU, İSPİT) kavurması



    Öncelikle faydaları , sonra yemeği :)

    Sıkıntıları gideren ve cesareti arttıran hodan otunun diğer adları ıspıt ve kaldirik otudur. Eski çağlarda savaşa giden askerler de cesaret verdiği için bu otu kullanırdı.

    Yapılan araştırmalar da göstermiştir ki, hodan otu böbrek üstü bezlerini etkileyerek rahatlık hissi uyandırmaktadır. Yüksek oranda kalsiyum, mineral tuz ve potasyum içerdiğinden dolayı tuzsuz diyetlerde tercih edilebilecek bir ottur.

    Mayıs ve eylül aylarında mavi renkte çiçek açan hodan otunun boyu 15 ile 60 santimetre aralığındadır. Halk arasında sağırdili olarak da bilinmektedir. Genelde rutubetli yerlerde bulunabilir. Oval ve buruşuk yaprakları vardır ve çiçeklerinin sapları uzundur. Ülkemizde genellikle Marmara bölgesine doğru, kuzey ve batı Anadolu ‘da bulunmaktadır.Balık otu / Hodan / Sağırdili / Ispıt Otu faydaları nelerdir?

        İdrar söktürücü özelliği vardır
        Balgam söktürücü özelliği vardır
        Boğaz ağrılarına iyi gelir
        Bademcik iltihabına iyi gelir
        Ter atıcıdır
        Öksürük kesicidir
        Antidepresif etki gösterir
        Depresyona iyi gelir
    Malzemeler
    • yarım kilo balık otı / hodan otu
    • 1 tane soğan
    • 3 tane yumurta ve pişirmek için tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı pulbiber, karabiber
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yapılışı
    1. Balık otlarını bol suda yıkayın toprakları aksın. Yaprakları ile birlikte haşlayın. Onlarda çok sert yoksa kavrulmuyorlar. Suyunu süzdürüp elinizle fazla suyunu sıkın. Yemeklik doğrayın.
    2. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Balık otlarını ilave edip tuzunu ve baharatını katıp kavurun. Kavrulan balık otlarına başka bir tavada tereyağ ile pişirdiğiniz 3 tane yumurtayı ilave edin, ( yumurtaları tereyağına kırın. pişinceye kadar bekleyin, sonra tahta kaşıkla parçalayıp balık otuna ekleyin.


    16 Mayıs 2014

    Türkiye Başımız Sağolsun. TEV duyurusu . Çocukların ve gençlerin öğrenim hayatı için.





    Siz de ‪#‎TEVSomaUmutFonu‬’na bağış yapmak ister misiniz?
    Hesap numaramız:
    Vakıflar Bankası Mecidiyeköy Şubesi Şube Kodu 153
    TR74 0001 5001 5800 7262 0139 96
    ...
    (Kampanyanın daha fazla kişiye ulaşması için lütfen paylaşın!)
    Detaylı bilgi için tıklayın: http://www.tev.org.tr/TEV/detay/TEV-Soma-Umut-Fonu/20/894/0

    Kuskus salatası


     
     
    Kuskusu öyle çok severim ki. Çocukken annem bağırırdı kuskus yaptım geldi diye. Sadece kuskus için oyunu bırakıp eve girerdim. Salatası da çok çok güzel oluyor.
     
    İki çeşit var. Alttaki pancar salatası da ilave edildiği için rengi pembe. Çok da yakışıyor pancar :)
    



    Malzemeler:
    • 1 paketin yarısı kadar kuskus. İsterseniz hepsini yapabilirsiniz , bir kısmını ayırıp yemek olarak da yiyebilirsiniz.
    • Sarımsaklı süzme yoğurt ( ben süzme yoğurdu şu şekilde yapıyorum)  Yoğurdu kağıt havlu koyduğunuz tel süzgecin içine koyun. Yaklaşık 1 saat beklesin. Suyunu da atmayın için :)
    • 20-25 adet minik kornişon turşu
    • 2 yemek kaşığı mayonez
    • 1 kutu mısır
    • İsterseniz 1 küçük kutu bezelye
    • yarım demet dereotu
    • istenirse ince ince doğranmış pancar turşusu
    Yapılışı:

    1. Kuskusları tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuk sudan geçirin. Soğutun mutlaka. Suyunun iyice süzülmesini bekleyin.
    2. Sarımsaklı yoğurdu ve mayonezi katın. İnce ince doğranmış salatalık turşusunu, dereotunu, mısırlarını katın. Tuzunu kontrol edin ve isterse ilave edin. Servise hazırdır.


    14 Mayıs 2014

    Sarımsaklı Bakla Çorbası





    İlk tarifim bakla çorbasıdır. Sene 2008 . Şimdi de sarımsaklı haliyle karşınızdayım. Sarımsaklı olunca sanki daha mı güzel oldu ne :)

    2008 yılındaki bakla çorbası tarifi. Tıklayın lütfen .

    Malzeme:
    • 15 adet bakla
    • 1.5 yemek kaşığı un
    • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
    • 4 diş sarımsak
    • tuz ve 5 bardak su
    • Üzerine kırmızı biber tereyağ ve Dereotu (1/4 demet) tuz, karabiber
    Yapılışı:
    1. Baklayı 1 cm civarında doğrayıp suya atıp kaynatın. yumuşayana kadar pişirin.  
    2. Unu, yoğurdu ve bir miktar suyu birbirine güzelce yedirin. İçine dövdüğünüz sarımsakları da atın. Su ile birlikte çorbaya katın. Tuzunu da katın
    3. Çorbayı kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 10 dakika pişecek.
    4. Üzerine tereyağlı kırmızı biber ve ince ince doğranmış dereotuyla servis yapın.

    8 Mayıs 2014

    Kaşarlı Mantarlı Enginar



    Ben fırında unutmuşum, kaşarlar fazla fazla kızarmış. Siz unutmayın emi :)
    Kaşar mantar enginar. Güzel olmaz mı ? Çok güzel oldu
    Daha önceki enginar tariflerine buradan ulaşabilirsiniz:
    Portakal Suyuyla Pişirilmiş Zeytinyağlı Enginar
     Zeytinyağlı, Salçalı Enginar Yemeği
     Etli Enginar Dolması
     Enginar Göbeğinde Kıymalı Dolma
    İç Baklalı Enginar

    Malzemeler:

    • 3 kişiyiz 3 enginar
    • yarım kilo mantar
    • 1 büyük soğan
    • 2 domates
    • 3-4 biber
    • 1 kase dolusu kaşar
    • zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber
    Yapılışı:
    1. Enginarları limonlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin.
    2. Diğer tarafta soğanı ve biberi zeytinyağında kavurun. İçine yıkayıp, soyduğunuz, 3-4 kestiğininiz mantarları atın. Mantarlar suyunu verip çekerken küp küp doğradığınız domatesleri atın. Tuzunu karabiberini az kırmızı biberini atın. Kısaca mantar sote yapın :) Bu miktar 5 adet enginara yeter.
    3. Enginarları fırın tepsisine dizin. Üzerlerine mantarları koyun. Üstlerine kaşar koyun. Diplerine azıcık enginarları pişirdiğiniz sudan koyun. Fırında üstleri kızarana kadar pişirin ama bu kadar değil :) Kalan mantarları da mantar sote olarak servis yapabilirsiniz.

    5 Mayıs 2014

    Kuru Börülce Salatası



    Kesinlikle deneyince pişman olmayacağınız lezzet. Mutlaka deneyin gerçekten çok çok güzel oluyor.
    Bu salatada Pevin'in tarifi. Arkadaşım ellerine sağlık.

    Malzemeler:
    • 1 kase dolusu kuru börülce
    • 15-20 adet civarı kornişon turşusu ( minik minik olanlardan bir küçük şişe kadar)
    • 1 küçük kutu mısır
    • 1 demet dereotu
    • 1 demet maydanoz
    • 1 demet taze soğan
    • 1 limonun suyu, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, tuz ve zeytinyağı
    Yapılışı:
    1. Kuru börülceleri bir gece öncede ıslatın. Yada en az 4-5 saat önce. Tencereye alıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Düdüklüde pişirirseniz ayarını kaçırıp lapa lapa yapabilirsiniz. Tencerede kontrol ede ede pişirin.
    2. Sonrasında ince ince doğradığınız maydanozu, dereotunu, kornişon turşusunu ve taze soğanları  koyun. Mısırını da ekleyin.
    3. Zeytinyağını, nar ekişini tuzu ve limonun suyunu bir küçük şişede çalkalayıp salatanızın üstüne dökün. Karıştırıp servis yapın.


    2 Mayıs 2014

    Magnolia Bakery - Magnolia puding

     
     
    Daha önce Magnolia puding 'in tarifini vermiştim ( tıklayın lütfen) ancak orijinalinin tadına bakamamıştım. Orijinalin de tadına bakmak da nasip oldu. Gerçekten çok güzel bir lezzet . Bizim ağız tadımıza çok uygun. Eğer yolunuz New York' a düşerse mutlaka deneyin derim.
    Yukarıda da tarifi var Magnolia'nın yaptığına çok yakın bir tat elde edebiliyorsunuz.
     
    New York'da birkaç yerde merkezi var. Biz 49 st'de Rockfelle Center'a yakın olana gittik. Aslında bir kaç kez gittik. Bir kere yedik sonra bir kaç kez daha yedik :) İçeride günün her saati ciddi sıra var. Ama o sırayı beklemeye, gidip Magnolia Bakery'i  bulmaya değer :) Gidin bulun mutlaka deneyin.
     
    En güzel, muzlu tabii ki
     
     

     
    Dükkanın içi . Biz bloggerlarda denemeyen kalmadı. Bir yapan bir daha yaptı . Ben yaptım mesela :)
     



    Ayrıca cup cake'de yapıyorlar ama pudingleri muhteşem. Amerikalıların kocaman porsiyonları meşhur biliyorsunuz. Valla koca porsiyon falan demedik hepsini bir güzel yedik :)