Pages

28 Ekim 2014

Bal - Limon - Zencefil - Zencefil Şurubu







Hastalıksız , iyi bir kış geçirmeniz dileği ile ;

Malzemeler:
  • 1 adet orta boy kavanoz
  • 1 adet taze zencefil
  • 1 adet ince ince dilimlenmiş limon
  • 1/3 şişe kadar bal
Hazırlanışı:
  • Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik doğrayın. Kavanozun içine atın, üzerine limonları ekleyin.  Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın. 1 gün sonra kullanıma hazırdır. Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.
  • Kullanırken; bir kupaya bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için.


1 yorum: