Pages

26 Haziran 2014

Pembe limonata Çilekli limonata




Limonata tarifinin üstüne çilek ekleyerek yaptığımız bir tarif. Fakat çilek öyle bir bastırıyor ki inanın limon tadı yok oluyor yerine çilek tadı baskın geliyor. Rengi de çok güzel oluyor. Fotoda turuncu gibi çıkmış ama daha pembe bir renk.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 adet limon
  • 1/2 litre su ve 2.5 litre su
  • 1 kase çilek
Yapılışı:
  1. Limon kabuklarını bıçak yardımı ile beyaz kısımlarını mümkün olduğunca almadan soyuyorsunuz.
  2. 1/2 litre su , 2 su bardağı şeker ve limon kabuklarını kaynatıyorsunuz. Kabukların bu şekilde pişmesi limonataya duruluk ve yüksek tat veriyor. Kaynatıp altını kapattıktan sonra limon sularını sıkıp üzerine ilave ediyorsunuz.
  3. Limon kabuklarını süzüp içine içine 2.5 litre su ilave ediyorsunuz. 
  4. Çilekleri rondodan geçirip içine ekliyorsunuz. Ben duru olsun diye tel süzgeçten de geçirdim ayrıca. Yine de çok hafif bulanıklık olabiliyor.

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık cok güzl bir içecek. Ramazanda bol bol tüketmek lazım.

    YanıtlaSil
  2. buz gibi nefis olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Bugün pişti olmuşuz. Bende de aynı tarif var bugün...:)) Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. mm.nefis görünüyor, her zaman olmalı buzdolabında.Ramazanda geldi,ne iyi olur serin serin.

    YanıtlaSil
  5. hem lezzetli ,hem kokulu ,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil