Pages

5 Mayıs 2014

Kuru Börülce Salatası



Kesinlikle deneyince pişman olmayacağınız lezzet. Mutlaka deneyin gerçekten çok çok güzel oluyor.
Bu salatada Pevin'in tarifi. Arkadaşım ellerine sağlık.

Malzemeler:
  • 1 kase dolusu kuru börülce
  • 15-20 adet civarı kornişon turşusu ( minik minik olanlardan bir küçük şişe kadar)
  • 1 küçük kutu mısır
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1 limonun suyu, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, tuz ve zeytinyağı
Yapılışı:
  1. Kuru börülceleri bir gece öncede ıslatın. Yada en az 4-5 saat önce. Tencereye alıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Düdüklüde pişirirseniz ayarını kaçırıp lapa lapa yapabilirsiniz. Tencerede kontrol ede ede pişirin.
  2. Sonrasında ince ince doğradığınız maydanozu, dereotunu, kornişon turşusunu ve taze soğanları  koyun. Mısırını da ekleyin.
  3. Zeytinyağını, nar ekişini tuzu ve limonun suyunu bir küçük şişede çalkalayıp salatanızın üstüne dökün. Karıştırıp servis yapın.


6 yorum:

  1. hiç yapmadığım bir salata, kesinlikle yapılacak, çok teşekkürler, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bol vitaminli bir salata olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. valla şahane,yapmayan ayıp yapar yanee

    YanıtlaSil
  4. Kuru börülce haşlamasını çok yaparım ve çok severim.Börülceyi haşlayıp zeytinyağı limonu ekledimmi iş bitmiştir.Ama bu tarif de çok cezbedici olmuş,elinize sağlık.Tüm malzemeler birbiriyle uyumlu,mutlaka denemeli.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ben de cok seviyorum bu bakliyat salatalarını. eline saglık

    YanıtlaSil
  6. çok sevdiğim renk renk harika bir salata
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil