Pages

1 Ekim 2014

Bamya Kızartması



Mutlaka denenmesi gereken bir lezzet. Özellikle bamya sevmeyen, ancak kızartma sevenler bu tarifi uygulayabilirler. Biz zaten bamyayı severiz. Şöyle bol limonlu tavuklu bamyayı kesinlikle kızartmasına tercih ederim.

Malzemeler:

  • 250 gr kadar uzun bamyalardan
  • 1 yumurta ve un veya mısır unu
  • üstüne sarımsaklı yoğurt
Yapılışı

Bamyaları öne yıkayıp , kurulayıp sonrasında tepelerini hafifçe koparıp ( ben artık öyle üçgen tepelerle uğraşmıyorum, tepesini çok hafif alıyorum valla ) önce yumurtaya sonra una buluyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Pişiyor mu evet pişiyor. Bol sarımsaklı yoğurda bana bana yiyoruz .

1 yorum:

  1. Gercekten herkesin bir kerede olsa denemesi gereken bir tarif.Ilk denedigimde oylesine guzel bir tat olacagini tahmin etmemistim..enfess..afiyetler olsun.

    YanıtlaSil