Pages

8 Mayıs 2014

Kaşarlı Mantarlı Enginar



Ben fırında unutmuşum, kaşarlar fazla fazla kızarmış. Siz unutmayın emi :)
Kaşar mantar enginar. Güzel olmaz mı ? Çok güzel oldu
Daha önceki enginar tariflerine buradan ulaşabilirsiniz:
Portakal Suyuyla Pişirilmiş Zeytinyağlı Enginar
 Zeytinyağlı, Salçalı Enginar Yemeği
 Etli Enginar Dolması
 Enginar Göbeğinde Kıymalı Dolma
İç Baklalı Enginar

Malzemeler:

  • 3 kişiyiz 3 enginar
  • yarım kilo mantar
  • 1 büyük soğan
  • 2 domates
  • 3-4 biber
  • 1 kase dolusu kaşar
  • zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı:
  1. Enginarları limonlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Diğer tarafta soğanı ve biberi zeytinyağında kavurun. İçine yıkayıp, soyduğunuz, 3-4 kestiğininiz mantarları atın. Mantarlar suyunu verip çekerken küp küp doğradığınız domatesleri atın. Tuzunu karabiberini az kırmızı biberini atın. Kısaca mantar sote yapın :) Bu miktar 5 adet enginara yeter.
  3. Enginarları fırın tepsisine dizin. Üzerlerine mantarları koyun. Üstlerine kaşar koyun. Diplerine azıcık enginarları pişirdiğiniz sudan koyun. Fırında üstleri kızarana kadar pişirin ama bu kadar değil :) Kalan mantarları da mantar sote olarak servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. tam bir enginar hastasıyım:) genelde bizimevde garnitürlü veya iç baklalı pişer ama bu şekilde de mutlaka denenmeli:) ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil