Pages

27 Aralık 2013

2014 YIL BAŞI MENÜSÜ -3



Herkese sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum. Umarım dilekleriniz gerçekleşir. KOCAMAN SEVGİLER

Bizim bu seneki menümüz aşağıda ki şekilde :
Ana yemek
Tabii ki hindi .               Tıklayın lütfen
İç pilav                         Tıklayın lütfen
Mezeler salatalar
Patates mantısı              Tıklayın lütfen
Mercimek köftesi          Tıklayın lütfen
Rus salatası                   Tıklayın lütfen
Yoğurtlu kırmızı biber    Tıklayın lütfen  Sunumu biraz daha farklı olacak.
Patlıcan salatası             Tıklayın lütfen
Kereviz salatası             Tıklayın lütfen
Ara sıcak olarak börek  Tıklayın lütfen
Tatlı ve pasta
Ve tabii ki işkembe çorbası  Tıklayın lütfen

Daha önceki senelerin yılbaşı menüleri aşağıda

2013 yılı
2012 yılı
2009 yılı

Bunların dışında sofralar başlığından da faydalanabilirsiniz.









25 Aralık 2013

Çikolatalı pudingli bisküvili balkabağı pastası



Çok yoğun bir aralık ayı geçirdim. İlk iki hafta yurtdışındaydım. Önce Özbekistan sonra Kırgızistan hemen arkasından Çin Shangai. Oradan döner dönmez A sınıfı uzmanlık sınavına çalışmaya başladım. 1 hafta da öyle geçti. Allaha'a şükür onu da geçtik. Şimdi 3 haftada biriken işlerimi halletmeye çalışıyorum. Oralardan sonra yazarım. Yediğimi içtiğimi anlatırım :)

Tarif hem çok kolay hem de bir o kadar lezzetli. Kesinlikle yapmalısınız.
Ben evde kalmış kabak tatlısını değerlendirip yaptım. Rahat 1.5 kilo kabak kalmıştı.
Ben tarifi size 1 kilo kabaktan vereceğim.

Diğer balkabaklı tarifler
Balkabaklı pasta
Balkabaklı muffin
Bir diğer Balkabaklı pasta

Malzemeler:

  • 1 kilo kabak
  • 1 kilo şeker
  • yarım limon
  • 1 tabak dolusu fındık
  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 1 paket çikolatalı puding + 2 bardak süt
Yapılışı

  1. Kesilmiş kabakların üstüne şekeri atın. Çok kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben kabakları artık 1 gece bekletmiyorum. Çok kısık ateşte uzun sürede çok güzel tatlı oluyor. indirmeye yakın içine yarım limon sıkın ve bir taşım daha kaynatın.
  2. Sıcak sıcakken rondodan geçirdiğiniz bisküvileri katın. Birbirine yedirin. Kalan kabak tatlısından yapacaksanız tatlınızı ısıtın.
  3. Bisküvili kabağınızı borcama yayın. Üstüne rondodan geçirdiğini fındığınızı yayın. Üstüne 2 bardak 400 ml süt ile yaptığınız çikolatalı pudingi dökün. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.