Ben yemek yapmayı daha doğrusu mutfakta bir şeyler yapmayı çok seviyorum. Bu yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sizler tariflerden yapıpta yorum bıraktığınızda çok mutlu oluyorum. Sevgilerle...
Pages
25 Aralık 2008
Yılbaşı Menüsü
22 Aralık 2008
Pizza
19 Aralık 2008
Benim Garip Hallerim
Aslında öyle olmasam da zor bir konu canım işte ya. Yinede Bir şeyler bulmaya çalıştım.
- Yerlerin kirli olmasına dayanamam. Büfenin üstü toz olmuş, dolapların içi dağınıkmış fark etmez ama yerler temiz olmalı. Elimle yer bezi dolaşırım.
- Kitaplarımı paylaşmayı sevmem. Verirsem de mutlaka takip eder geri alırım. Kardeşimden ortaokul 7. sınıfta aldığım ait kitabımı geri almışlığım vardır. Babamın gençliğindeki kitaplarıda alıp eve getirdim.
- El öpmem. El öpmem gerektiğinde de, öpmem gereken kişinin elini; ne ağzıma ne de alnıma götürürüm. Hemen havadan hallediveririm.
- Birisinin selamı bana geliyorsa Aleyküm selam demem gerekiyorken ben yine "olsun başüstüne" derim. Örneğin "Ayşe sana selam söyledi" derlerse ben hemen "olsun başüstüne" derim.
- Eşimden özel istek üzerine bir gariplik yazıyorum. Kendi bildiğimi okumam. "Şu kapıyı kapalı tutalım" dediğinde ben "tamam" derim ama yine kendi bildiğimi okur ve o kapıyı açık tutarım.
- Bir şey kafa koyduysam onu mutlaka yaparım. Bir keresinde Uludağ'a kayak yapmaya gidecektik. Yatılı misafir geldi, hastalık oldu , o oldu bu oldu ama ben herşeye rağmen gittim. Her şeye rağmen yapacağım diye de dile getiririm. Arada bir deliririm.
- Uzun yolda araç sollarken "belki geçeriz" derim. Henüz geçemediğimiz olmadı ama belli mi olur. Sonucu 1 ve 0 olan bu araç sollamayı analog hale dönüştürürüm.
Ben de Dijle'yi mimliyorum. Kolay gelsin Dijle'cim.
17 Aralık 2008
Üzümlü Kek
Malzeme:
- 3 yumurta
- 3 kaşık dolusu yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1'er paket kabartma tozu ve vanilya
- 2,5 bardak un
- 1,5 bardak şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın (ben zencefil de koyarım)
- 1 bardak dolusu kuru üzüm ve tabii ki istenirse ceviz ( ben koymammışım)
Yapılışı :
- Bence en önemli ayrıntı yumurtaların beyazlarının sarılarından ayrılarak şekerle beraber çırpılması. Bu kekin daha güzel kabarmasını sağlıyor. Mümkünse yumurtanız soğuk olmasın. Ama nerede , çoğunlukla buzdolabından çıkarıp yapıyoruz :))
- Daha sonra yumurta sarılarını da katın. Tüm malzemeyi koyun. Kabartma tozunu , unu koyduktan sonra koymayı unutmayın. Keki yuvarlak borcama veya tepsi şeklindeki kek kalıbına dökün. Kalıbı yağlayıp, unlamayı unutmayın.
- Üzümleri isterseniz una bulayıpta koyabilirsiniz. Hani dibe çökmesin diye. Gerçi ben bu konuda pek sorun yaşamıyorum ama isterseniz siz öyle yapın. 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
12 Aralık 2008
Bayram İkramı- Vişne Likörü
- 2 kg. vişne
- 1 kg toz şeker
- 20-22 adet karanfil
- 5-6 adet çubuk tarçın
- 35'lik Smirnoff Votka
Yapılışı:
- Vişneleri yıkayıp, aralarına şeker koyup bir büyük şişeye doldurun.
- Karanlık bir yerde 1 ay bekletin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.
- 1 ay sonunda karanfil ve tarçınları bir tülbente koyup , bağlayıp vişne likörünün içinde 1 hafta bekletin.
- 1 hafta sonra içinden karanfilleri ve tarçınları alıp, vişneleri de süzün. Likörünüzü şişelere doldurun. Ben kocaman bir viski şişesine koydum. Sunarken kayınvalidemden aldığım minik vişne şişeme koyuyorum.
- İçine votkanızı koyun. 1 ay 1 hafta sonra likörünüz hazırdır.
3 Aralık 2008
Fırında Biber Dolması
- 12-15 adet civarı dolmalık biber
- 300 gr kıyma
- 1 aida çay bardağı pirinç
- 1 büyük boy soğan rendesi
- 1 küçük domates rendesi
- tuz, karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar , 2 yemek kaşığı dolusu belki daha bile fazla nane,
- 1/3 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı dolusu salça ve sıvı yağ
Yapılışı :
- Salça ve sıvı yağ hariç tüm malzemeyi karıştırıp, dolmalık biberlerin içine doldurun. Her biberin üstüne bir adet kesilmiş domates koyun.
- Salçayı sulandırın, içine yağıda katıp bir küçük kapta kaynatın. Biberlerin üstüne dökün ve yemeği pirinçler pişene kadar pişirin.
- Dolmaları bir fırın tepsisine dizin ve üstleri kızarana kadar 180 derecede fırınlayın. Afiyet olsun
2 Aralık 2008
Lokumlu Kurabiye
- 1 paket krem şanti
- 250 gr . tereyağ ya da katı yağ
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 3 bardak un (isterse biraz daha)
- İçine lokum (lokumları ikiye bölerek kullandım.)
- Üstüne pudra şekeri
Yaplışı:
- Lokumlar dışında tüm malzeme karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir.
- Elinize ceviz büyüklüğünde bir parça alıp, elinizde düzleştirip, içine lokum koyup kapatıyorsunuz. Tekrar yuvarlayarak yağlanmış tepsiye diziyorsunuz. 170 derecede 20- 25 dakika yeterlidir.
- Piştikten ve soğuduktan sonra üstlerini pudra şekeri ile süslüyorsunuz.
28 Kasım 2008
Pasta
- Tabanı için : 2 paket büskivi (eti burçak kullandım) . 1 paket eritilmiş çikolata. Çok sert olduysa biraz tereyağ (Cheesecake tabanı yani )
- Muhallebisi : 1 kilo süt, 1 su bardağı un, 1su bardağı şeker, 1 paket vanilya
- Süsleme için iki yumurta akı ve toz şeker
- Eti burçakları çok un ufak etmeden parçalıyorsunuz. Ben robota bir iki kere bastırarak yaptım. Erimiş çikolata ile karıştırıyorsunuz. Baktınız çok sert bir kıvamda oldu, 50 gr . kadar tereyağ eritip içine katın. Bu harcı, kelepçeli kabınızın altına sertçe bastırarak yayın. Buzdolabında soğumaya bırakın.
- Muhallebi için tüm malzemeyi katıp pişirin. Muhallebi göz göz olunca indirin. İçine el blendırı daldırın. Bir 5 dakika karıştırın. Daha sonrada arada bir kaşıkla karıştırarak ılıtın. Bisküvilerinizin üstüne yayın. Tekrar buzdolabına koyun.
- Pastanız soğuyunca, yumurta aklarını çatalla hafifçe çırpın. Sakın köpük köpük yapmayın. Gülleri veya meyveleri yumurta akına bulayın. Daha sonra kesme şekere bulayın. Pastanızı meyvelerle ve güllerle süsleyin.
25 Kasım 2008
Bursa Gölyazı Köyü
Gölyazı köyü Uluabat gölünde bir ada. Adayı bir köprü ile karaya bağlamışlar. Tam ortada köy kahvesi. Köylü bir başka davranıyor size. Biraz da yerli turiste alışılmışlık var zaten. Kahvenin hemen yanında sıcak ekmek, salça, pekmez bulabiliyorsunuz. Biz gittiğimizde çayla beraber hemen bir kahvaltı yapmayı ihmal etmeyiz. Köyde ayrıca canlı canlı balıkda satın alınabiliyor.
20 Kasım 2008
Püreli Kaşarlı Biftek
- 1/2 kilo biftek
- 3-4 adet patates
- 1 bardak süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tabak rendesi kaşar peyniri (Portakal ağacında dil peyniri ile yapılmıştı)
Yapılışı:
- Etleri teflon tavaya alıp arkalı önlü önce harlı, daha sonra kısık ateşte sularını bırakıp , tekrar çekene kadar pişirin.
- Patatesleri haşlayın ve rendeleyin (veya ezin) . Bir tencerede tereyağı eritip , üstüne patates rendesini koyup yavaş yavaş sütü ekleyin. Tuzda eklenebilir. Ben üstünde kaşar olacağı için tuz eklemedim. Püre muhallebi gibi delik delik olunca altını kapatın. Ben genelde el blendırını daldırırım. Daha yumuşak ve kıvamlı püre oluyor.
- Etleri bir küçük kare borcama yanyana dizin. Üstüne püreyi dökün. 200 derecelik fırında püre hafif renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp üstüne rendelediğiniz kaşarı döküp, tekrar fırınlayın. Kaşarında hafif renk değiştirmesini sağlayın.
- Fırından çıkarınca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
NEDEN BLOG YAZIYORUM
Benim yazma nedenim şudur arkadaşlar ;
Yoğun iş temposu içinde , işimle kel alaka bir konuda kendime bir hobi bulmuştum. Yemek yapmak. Bu hobi doğal olarak gelişen bir hobiydi. Eşimin ve oğlumun benim her yaptığım yemeği burun kıvırmadan yemesi bir de üstüne üstlük “OOOO süper olmuş” falan şeklinde desteklemesi, yenilmeyecek kadar kötü yaptığım bir yemeğe bile bu kötü olmuş demeyip sadece “değişik olmuş” şeklinde yaklaşmaları benim yemek yapma konusunda biraz daha heveslenmeme sebep oldu. Sürekli yeni bir şeyler denedikçe de yemekle ilgili yatkınlığım iyice arttı. Bir süre sonra tarife bakıp, o tarifin sonucunda ortaya güzel bir şey çıkıp çıkmayacağını anlar hale geldim.
17 Kasım 2008
Nohutlu Pilav
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı arpa şehriye veya tel şehriye
- 3 su bardağı ve 1.5 çay bardağı su
- 1 su bardağı haşlanmış nohut.
- 1 tatlı kaşığından az tereyağ, 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kadar mısır özü veya ayçiçek yağı
- 1 adet kesme şeker, 2-3 damla limon suyu ve tuz.
- Pirinçler tuzla ovularak üzerindeki beyaz pirinç unu tabakası atılacak. En az 20 dakika çeşme suyunda bekletilecek.
- Tencerede tüm yağlar karıştırılarak, kızıdırılacak. Tel şehriye rengi değişene kadar kavrulacak. Suyu süzülen pirinçte kavrulmuş şehriyelerin üzerine atılır. Kavrulmaya devam edilir. En az 3-4 dakika kavurulur.
- Kaynamış su veya et suyu pirinçleri üzerine konur. Limon suyu, kesme şeker ve yeteri kadar tuz konur. Su fokurdayınca ki sıcak koyduğunuz için zaten fokur fokur olacaktır. Altı kısılır. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
- Limon rengi , zeytinyağı tane tane olması için konuyor. 1 adet kesme şeker de çok yakışıyor
12 Kasım 2008
Patatesli Börek
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 1 bardak süt
- 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Sonra köfte baharatı ile karıştırın.
- Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın.
- Tüm yufkaları üst üste koyun. Ortalarından keserek 2 eşit parçaya ayırın. Geniş tarafına iç harcını koyun. Harçlı taraftan rulo yapmaya başlayın. İki ucu bir araya getirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Resim daha iyi anlatıyor. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
- Üstlerine yumurta sarısını sürüp 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.İsterseniz üstlerine susam yada haşhaş tohumu atabilirsiniz veya her ikisini birden atabilirsiniz. Ben çok severim de :))
9 Kasım 2008
Zeytin Yapımı
3.5 kilo zeytin yani 5 kiloluk teneke için tarif
- 150 gr tuz
- 6 adet kesme şeker
- 2 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet limon suyu veya 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1/2 çay bardağı sirke
- Öncelikle cam şişelerinizin daralarını almayı unutmayın
- Zeytinleri yıkayıp, şişelere tek tek doldurun.
- Doldurduğunuz şişeleri tartın ve elinize hesap makinanızı alın. :)) Yukarıdaki tarife göre oranlayıp malzemleri sırası ile koyun.
- Malzeme biraz fazla konulabilir ama sirkeyi kaçırmayın.
- Haziranda açmak üzere karanlık bir yere koyun. Arada bir ters yüz etmeyi unutmayın.
5 Kasım 2008
Güveç
- 750 gr. kuşbaşı kuzu eti
- 1 büyük patates
- 2 patlıcan
- yarım paket mantar (şart değil)
- 5-6 diş sarımsak
- 1 büyük soğan
- 5-6 adet biber
- 1 büyük kırmızı kapya biber
- 2 adet büyük domates
- Tencereleri sıvamak için tereyağ ve tuz
- Tencereleri tereyağ ile bir güzel sıvayın. Kuşbaşı etleri tencerenin altına dizin. Etlerin sütüne yemeklik doğranmış soğanı ve ince ince kesilmiş sarımsağı koyun.
- Bir karıştırma kabında tamamen soyulmuş ve küp küp kesilmiş patlıcanı (ben acı tadını sevmediğimden dolayı patlıcanı komple soyuyorum.Tuzlu suda de bekletebilirsiniz. ) , domatesi, patatesi, ince ince dilimlenmiş mantarı ve doğranmış biberi , tuzu koyun ve tüm malzemeyi karıştırın. Tencerelere bölüştürün.
- Tencerelerinin üstünü alüminyum folyo ile sıkıca kapatın ve 200 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
4 Kasım 2008
Patates Çalkalama
24 Ekim 2008
Antep Fıstıklı Kurabiye
Malzemeler:
- 250 gr . tereyağ ya da margarin
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 1 adet yumurta (sarısı içine , beyazı dışına)
- 3 bardak un (isterse biraz daha)
- yarım su bardağı çekilmiş antep fıstığı ve üstüne koymak için bütün antep fıstığı
Yapılışı:
- Yumurtanın beyazı ve bütün antep fıstıkları dışında tüm malzeme karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir. (Evde pudra şekeri yoksa, toz şekerini rondodan geçirip pudra şekeri niyetine kullanabilirsiniz. Kurabiyelerinizin dağılmaması ve ele yapışmaması için mutlaka pudra şekeri kullanın)
- Yuvarlak hale getirilip yağlanmış tepsiye dizilir. Üstlerine yumurtanın beyazı sürülerek ve birer tane antep fıstığı batırılarak fırınlanır. 170 derecede 20-25 dakika yeterlidir. Afiyet olsun.
22 Ekim 2008
Havuçlu Meze Havuç Salatası
Yapılışı inanılmaz pratik ve yemesi de çok güzel. Ben her ızgara yaptığımızda hemencecik yapıveririm.
Biz Bursa'nın yüksek bir noktasında oturduğumuz için şehire göre daha çok kar tutuyor. Bizim evimizin orada dizlere kadar kar olduğunda; şehirde ancak 1 cm. kar oluyor. İnşallah böyle karlı bir günde size bahçenin fotolarını da gönderebilirim. Kartpostallara benziyor. Bir de yılbaşına doğru ağaçlarımızı ve balkonlarımız ışıklandırıyoruz. Çok hoş bir görüntü oluyor. Yaz derken yoksa kışımı özlemişim ne :))
Mezeye gelince 3 -4 tane büyük boy havucu rendeliyoruz. Zeytinyağında öldürüyoruz. Rengi falan tamamen değişecek. İçine tuzumuzu da katıp tatlandırıyoruz. Süzme yoğurttan (süzgece havlu kağıt koyup, normal yoğurdu da üstüne koyup bekletirseniz süzme yoğurt elde edebilirsiniz. ) sarımsaklı yoğurt yapıp havuçlarla karıştırıp, servis yapıyoruz.
20 Ekim 2008
Tavuklu Bamya Yemeği
- 1/2 kilo bamya
- bir büyük soğan
- 3 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1/2 kilo kemiksiz tavuğun but kısımından et
- Yarım limon, tuz ve sıvı yağ
- Sıvı yağda sotelik doğradığınız tavuk etlerini suyunu verip tekrar çekinceye kadar çevirin.
- Yemeklik doğradığınız soğanı ve ince ince doğradığınız sarımsağı da atın ve yağda bayıltın.
- Küp küp doğradığınız domatesleri de atın. Dometeslerde bayılsınlar.
- Yaklaşık yarım litre su koyun. Su kaynayınca içine ayıkladığınız bamyaları atın ve limonu sıkın. Tuzunu unutmayın.
- Önce harlı ateşte sonra yavaş ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
19 Ekim 2008
Uluslararası Arkadaşlık Ödülü
14 Ekim 2008
Mantılı Çorba
- 1 avuç mantı
- 1 avuç nohut
- 3 kaşık dolusu yoğurt
- 3 kaşık dolusu un
- İsterseniz sarımsak (çok yakışıyor)
- tuz ve 1.5 litre kadar su
- İsterseniz üstüne yağ (ben misafir yoksa yapmıyorum)
- Suyu tencereye koyuyorsunuz. Bir kapta yoğurt ve unu güzelce birbirine yediriyorsunuz. Pürüssüzleşmezse el blandırı sokabilirsiniz.
- Bu karışımı soğukken suyla karıştırıyorsunuz. Tencerenin altını yakıp , karıştırrark kaynamasını bekliyorsunuz. Su kaynayınca mantıları ve nohutları atıyouz. Tuzunu ve istersek sarımsağını koyuyoruz. Mantılar yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
10 Ekim 2008
Milföy Hamurlu Patlıcanlı Börek- Porselen Demlik Çay Saati
Malzemeler:
- 3 adet tophane patlıcanı
- 2 adet orta boy havuç
- 100 gr kadar beyaz peynir.
- 1/4 demet maydanoz
- 15 adet milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı
- Süslemek çörek otu, susam veya haşhaş tohumu
- Patlıcanları fırında közlüyorsunuz. Közlenmiş patlıcanları ince ince kesiyorsunuz.
- Havuçları rendeleyip az zeytinyağında soteliyorsunuz. Patlıcanları, elinizle ufaladığınız peyniri, ince ince doğradığınız maydanozu da katıp bir iç malzemesi elde ediyorsunuz.
- Bunları yapmadan önce milföy hamurlarını buzluktan indirip açılmaları için yan yana diziyorsunuz.
- Milföy hamurlarını merdane ile büyütüyorsunuz. Geniş tarafına patlıcanlı harçtan koyup rulo yapıyorsunuz. Rulonun iki ucunu birleştirip simit gibi yapıp yağlanmış tepsiye diziyorsunuz.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp , susam , çörek otu veya haşhaş tohumu serpip, 179 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyorsunuz.
8 Ekim 2008
Kavunlu Pasta - Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği- İkisi Bir Arada "Çikolata ve Meyve"
- 1.5 paket çukulata
- 1 tepeleme çorba kasesi cornflakes
- 400 gr sıvı krem şanti
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 vanilya
- 1/2 limon ve kabuğu
- 2-3 kaşık dolusu yoğurt
- 0.5 paket beyaz çukulata
- Etrafı için kedi dili veya krem şanti de olabilir.
- Üstü için dilimlenmiş kavun (veya istedğiniz meyve) ve 1/2 paket tart jölesi
Yapılışı:
- 1.5 paket çukulatayı eritin. Cornflakesleri elinizle kırın. Birbirine karıştırın. Tart kalıbına bastırarak yayın. Kremasını yapana kadar buzdolabında soğutun.
- 400 gr krem şantiyi çırpın. (3-4 dakika). Şekeri, yoğurdu, eritilmiş yarım paket çikolatayı, vanilyayı, limonu ve kabuğunu içine karıştırın. Tartın üzerine yayıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Meyveleri dilimleyip tartın üzerine dizin. Tart jölesinin üstündeki tarife göre jöleyi yapıp meyvelerin üstünü kaplayın.
- Dekoratif durması için etrafını kedi dilleri ile süsleyin. İsterseniz krem şanti de sürebilirsiniz. İsterseniz krem şanti sürdükten sonra kenarları file bademlede süsleyebilirsiniz. Afiyet şeker olsun. Yanaklar dolsun.
3 Ekim 2008
Kıymalı Hünkarbeğendi
- 2 adet közlenmiş tophane patlıcanı ( fırında közlenmiş)
- 1/2 kilo kıyma
- 1 büyük soğan, 3-4 diş sarımsak
- 2 büyük boy domates
- 3-4 adet biber (ben artık 3 burun biberi kullanıyorum)
- 2 kaşık dolusu un
- 1 kaşık tereyağ ve 1 kaşık sıvı yağ
- 1/2 litre süt
- Közlenmiş patlıcanları ince ince doğruyoruz. Hatta çatalla eziyoruz.
- 3 kaşık dolusu unu yağda kavuruyoruz. Yaklaşık 4-5 dakika. Biraz soğumaya bırakıyoruz. Un soğumazsa çok pütürlü kalıyor. Üstüne sütü yavaş yavaş ekleyerek pişiriyoruz. Ben pişirmeye başlamadan önce garanti olsun diye mutlaka el blandırını içine daldırırım. Muhallebi kıvamına gelecek. Çok cıvık olduysa un, çok koyu olduysa süt ilave edip tekrar pişirebilirsiniz. İçine patlıcanları katıyorum. Servis sonra yapılacaksa daha sonra tekrar ocağa alıp içine biraz süt katıp yumuşatabilirsiniz.
- Başka bir tarafta kıymayı en az 10 dakika kavuruyoruz. Kavurduğumuz kıymaya ince ince doğranmış soğan, sarımsak ve biber katıp kavurmaya devam edin. Soğanların ve biberlerin rengi dönünce kabukları soyulmuş ve minik küp küp doğranmış domatesleri katıyoruz. Domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. (Yaklşaşık 10 dakika)
- Beşamel soslu patlıcan karışımının üstüne kıymalı harcımızı koyup servis yapıyoruz. Herkes tarafından bilindiği gibi bu yemeğin aslı kıymalı harçla değilde tas kebabı ile servis yapılmış halidir. Afiyet olsun.
30 Eylül 2008
İyi Bayramlar
27 Eylül 2008
MİM- EVDE NEFRET EDİLESİ DURUMLAR
Evde nefret edilesi durumlarım aslında çok yok diye düşünüyorum ama bakalım yazının sonunda ne çıkacak. Ben de merak ettim şimdi.
- Üst kata çıkmışken alt katta veya alt kata inmişken üst katta bir şey unutmak
- Mutfak kapısının tarafımdan açık unutulup, kedilerin yiyecekleri kapması
- 4 tane balkonu temizlemek zorunda kalmak
- Oğlumun kıyafet seçememesi ve beni çağırması. Benim seçtiğim kıyafetleri de giymeyip , tekrar kendi seçtiği kıyafetleri giymesi
- Evin içinde atılacak veya verilecek o kadar şey olmasına karşın atamamak veya verememek
- Evin içinde olmadık zamanlarda, olmadık canlı yaratıklarla karşılaşmak (merdivenden inen bir tırtıl veya parmağım uzunluğunda uçan bir böcek)
Düşün taşın başka bir şey bulamadım. Toza ve dağınıklığa karşı çok sorunum olmadığı için liste uzamadı. Ayrıca ütü yapmayı da çok severim . Özellikle dizimin olduğu saatlere denk getirip hem dizimi izler hem de ütümü yaparım. Yer silmeğe bayılırım ve zırt pırt silerim zaten. Eşim zaten benden titiz. Onun tarafı hep derli topludur. Ata'nın odasına zaten hiç karışmayız. EEEE ne kaldı ki geriye zaten.
Ben de kitapkurdu-Özlem'i mimlemek istiyorum. Kolay gelsin bakalım
Foto http://site.mynet.com/mehmethekim/mynet_resimlerim/-kedi-3.jpg 'den alınmıştır
26 Eylül 2008
Ebe- Sobe
23 Eylül 2008
Sarımsaklı Yogurtlu Semizotu Salatası ve Semizotu salatası
Sarımsaklı Yoğurtlu Semizotu Salatası
Semiz Otu Salatası -2
17 Eylül 2008
Uludağ'a Teleferik'le Çıkmak
Yaklaşık bir 10 dakika da Sarıalan yolu tutuyor. Yani bekleme ile beraber Sarıalan'a 30 dakikada varıyorsunuz. Kadıyayla- Sarıalan etabı daha kolay sanki. Yalnız burada da kaynana çukuru diye bir yer var. Bu çukurun yüksekliği 160 m. imiş. Kaynanasını getirenler burada bırakıyorlar.
Ben bir ara ormanın içine doğru fazla yürümüşüm, köpekler havlamaya başladı. Tırsık Can öyle bir koştum ki, eminim 100 m. rekoru tarafımdan kırılmıştır. Bu dakikadan itibaren yanımıza bir kişi daha eklendi. Hakan, ben , Yusuf ve Yusuf gezmeye başladık. Neyse ben çok belli etmemeye çalıştım. Eimde 3 adet taşla gezdim :))
Sarıalan'da da her yerde olduğu gibi bir Bakacak denilen mevki var. Ben Türkiye'de gördüğüm tüm Bakacak mevkileri çok beğendim. Bu tür yerlerin adını da kim koyduysa süper koymuş. BAKACAK. Bu Bakacak' ta beni yanıltmadı. Nefisss bir Bursa manzarası. Sadece Bursa'da değil. Gemlik körfezi, Mudanya, Uluabat gölüne kadar her yer görünüyor. Orada , sessizlikte uzun süre Bursa'yı seyrettik.
İnsanlar için hazırlanıp , temizlenmiş ve hatta çeşitli yerlerine spor aletleri konmuş ormanda (Adı da Genç Yaşayın Parkuru) ve biz gittiğimizde kurumuş dere yatağında gezindik. Piknik masasına oturup , sandviçlerimizi yedik. Allah'ın bir çok muhteşem yetisinin yanında kaya bahçelerinde göstermiş olduğu peyzaj mimarlığı harikasına tekrar tekrar baktık.
Güneşte tişörtle gezdik. Ormanın içinde üşüdük. Ben hatta hırkayla gezdim bir süre. Bursa'dan rahat 6-7 derece fark vardı.
Çok harika bir gündü. Bol bol foto çektik. Hakan Japon tarafını gösterdi tekrar. Hiyaa hong cong diye geze geze bol bol foto çekti. En kısa zamanda bizim tayfayla beraber gelmek istiyoruz tekrar.