Çok pratik ve çok lezzetli bir tarif. Tabii ki benim gibi patates severlere.
Hemen yapıp ortaya koyuveriyorsunuz. Ondan sonra doyabildiğine ye bakalım.
Tarifi uzun uzadıya anlatmak isterdim ama maalesef anlatacak bir şey yok . 4 adet orta boy patates haşlanır. Soyulup küp küp doğrandıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Bir de tereyağ ve kırmızı toz biberle üstüne yağ yapılır. Sofraya konur ve afiyetle yenir.
Bayılırım ben buna ,çok sıkta yaparım...Sağol canım:))
YanıtlaSilÜfff, yemede yanında yat.. Çok severim bende patatesli ve sarımsaklı mamaları.
YanıtlaSilEline sağlık..
Bende çok severim ama adının Patates Çalkalama olduğunu bilmiyordum.
YanıtlaSilBiraz önce Yasemin'in blogunda da (Ordan burdan hayattan) bir patates tarifi okudum. Hemen arkasından "Patates çalkalama"yı görünce gülümsedim. Patates severim, hem de her türlüsünü:)
YanıtlaSilMümkün olsa ben patatesi çiğ bile yiyebilirim. Çok iştah açıcı görünüyor Nilay'cığım, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Bayılırım bende senin gibi patatese, hemen yapacam. Ellerine sağlık, harika görünüyor.
YanıtlaSilismi ilginç ama çok pratik nilaycım deneyeceğim:) eline sağlık
YanıtlaSilÇok değişik bir lezzet..Daha önceleri hiç denememiştim..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Patates bizim evde de çok sevilir, mutlaka ben de yapacağım.. Ellerine sağlık Nilay'cım..
YanıtlaSilWhat a cool rapid expose I especially enjoyed it
YanıtlaSilAs a final point , let me thank you for your patience with my English as (I am positive you have figured this by now,), English is not my number one language accordingly I am using Google Translate to build out what to enter what I truly mean to articulate.