Pages

4 Kasım 2008

Patates Çalkalama


Çok pratik ve çok lezzetli bir tarif. Tabii ki benim gibi patates severlere.

Hemen yapıp ortaya koyuveriyorsunuz. Ondan sonra doyabildiğine ye bakalım.

Tarifi uzun uzadıya anlatmak isterdim ama maalesef anlatacak bir şey yok . 4 adet orta boy patates haşlanır. Soyulup küp küp doğrandıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Bir de tereyağ ve kırmızı toz biberle üstüne yağ yapılır. Sofraya konur ve afiyetle yenir.

10 yorum:

  1. Bayılırım ben buna ,çok sıkta yaparım...Sağol canım:))

    YanıtlaSil
  2. Üfff, yemede yanında yat.. Çok severim bende patatesli ve sarımsaklı mamaları.
    Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Bende çok severim ama adının Patates Çalkalama olduğunu bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  4. Biraz önce Yasemin'in blogunda da (Ordan burdan hayattan) bir patates tarifi okudum. Hemen arkasından "Patates çalkalama"yı görünce gülümsedim. Patates severim, hem de her türlüsünü:)

    YanıtlaSil
  5. Mümkün olsa ben patatesi çiğ bile yiyebilirim. Çok iştah açıcı görünüyor Nilay'cığım, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım bende senin gibi patatese, hemen yapacam. Ellerine sağlık, harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. ismi ilginç ama çok pratik nilaycım deneyeceğim:) eline sağlık

    YanıtlaSil
  8. Çok değişik bir lezzet..Daha önceleri hiç denememiştim..Ellerine sağlık..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Patates bizim evde de çok sevilir, mutlaka ben de yapacağım.. Ellerine sağlık Nilay'cım..

    YanıtlaSil
  10. What a cool rapid expose I especially enjoyed it

    As a final point , let me thank you for your patience with my English as (I am positive you have figured this by now,), English is not my number one language accordingly I am using Google Translate to build out what to enter what I truly mean to articulate.

    YanıtlaSil