Zamanla ilgili sorununuz yoksa , güveç çok pratik bir yemek. Her şeyi çiğden koy, pişir. Çok da lezzetli. Sadece pişirme süreci uzun. Ben yaklaşık 2 saat pişiriyorum. Dolayısıyla işten eve gelipte hemen yapılacak bir yemek değil. İlk gün yenildiğinde daha da lezzetli olduğu için genellikle hafta sonları yapıyorum. Çoğunlukla da cumartesileri , pazar günleri balık günü çünkü :))
Bir de elimin ayarı yok. Güveç tenceresine göre bir türlü yapamıyorum. Fazla oluyor. Bir tencere daha yapıyorum. (Borcam benzeri, fırın tenceresi) 2 tencere yemek. Misafir ağırlamak için ideal. :) Yanına da pilav . Oh rahat 8 kişi ağırlarsınız. 1 tencere için malzemenin yarısı yeterli olacaktır.
Malzemeler:
- 750 gr. kuşbaşı kuzu eti
- 1 büyük patates
- 2 patlıcan
- yarım paket mantar (şart değil)
- 5-6 diş sarımsak
- 1 büyük soğan
- 5-6 adet biber
- 1 büyük kırmızı kapya biber
- 2 adet büyük domates
- Tencereleri sıvamak için tereyağ ve tuz
- Tencereleri tereyağ ile bir güzel sıvayın. Kuşbaşı etleri tencerenin altına dizin. Etlerin sütüne yemeklik doğranmış soğanı ve ince ince kesilmiş sarımsağı koyun.
- Bir karıştırma kabında tamamen soyulmuş ve küp küp kesilmiş patlıcanı (ben acı tadını sevmediğimden dolayı patlıcanı komple soyuyorum.Tuzlu suda de bekletebilirsiniz. ) , domatesi, patatesi, ince ince dilimlenmiş mantarı ve doğranmış biberi , tuzu koyun ve tüm malzemeyi karıştırın. Tencerelere bölüştürün.
- Tencerelerinin üstünü alüminyum folyo ile sıkıca kapatın ve 200 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Güveç harika görünüyor. Aynen yazdığın gibi "zaman problemi" yoksa, güveç pratik ve lezzetli bir yemek. Bir de yaz yemeği sanki. Tüm sebzelerin taze ve bol olduğu...
YanıtlaSilçok hafif ve lezzetlidir gerçekten.
YanıtlaSilsevgilerr.
Bayilirim ellerine saglik,harika gozukuyo,sevgiler...
YanıtlaSilBayılırım güvece. Koyacaksın uzun uzun pişecek, sonra da lezzetinden yenmeyecek:) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBen de çok severim ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Nilay'cığım haklısın, kaçmakla yok olmuyor. Tepki de çözümün bir parçası diye düşünüyorum ve kadınların, erkeklerin, anne ve babaların tepki vermeleri gerektiğine inanıyorum. Bir örneğin peşinden başka örnekleri getireceğine de inanıyorum.
YanıtlaSilSevgilerimle.
nilaycım ellerine sağlık.biz de güveç babamın spesiyel yemeğidir.enfes yapar.saatlerce uğraşır işe sabahtan başlar akşama ancak hazır olur güveç ama tadına da doyum olmaz.canım çekti inan.
YanıtlaSilcanım harika olmuş vallahi canım istedi şimdi,uzun zamandır yapmamıştım,benim sorunum güveç tenceremin küf yapması,diğer küçük kaplarımda öyle bir sorun olmamıştı ama büyük tencere de oldu,içinde de bekletmedim,hemen yıkadım ama işte.belki toprağından yada yapımındandır.afiyet olsun sizlere.sevgilerimle...
YanıtlaSilSelamlar,güvec konusunda cok haklisin.Bende güvecte pisen yemegin tadini cok begenirim.Ayrica cok pratik geliyor.hepsini cigden koy kapagini kapat ve bekle.yavas yavas pisen ve tüm vitaminin icinde kaldigi müthis bir olay bu güvec!
YanıtlaSilGüzel günler dilegi ile......
Hem lezzetli,hem bereketli bir yemek olarak görmüşümdür türlüyü..Ellerine sağlık canım,öyle çekicide görünüyor ki..)
YanıtlaSilSevgilerle
Çok ilginç yemekler yapmışsın ellerine sağlık. sevgiler.
YanıtlaSil