Pages

20 Kasım 2008

Püreli Kaşarlı Biftek


Tarif Portakal ağacından. Daha tarifi okurken hatta resmini görünce nasıl bir şey olacağını biliyorsunuz. Uzun söze gerek yok, gerçekten çok lezzetli oldu. Ayrıca zor da değil. Tavsiye edilir arkadaşlar.
Yemeğin yanındakiler zeytinyağlı kabak ve fırında baharatlı patates. Etle beraber patateslerde pişiveriyor. Bizim evde artık hemen hemen hiç kızartma patates pişmiyor. Et nerede diyenler için patates püresi ve kaşarın altına saklanmış durumda :))
Malzemeler:
  • 1/2 kilo biftek
  • 3-4 adet patates
  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tabak rendesi kaşar peyniri (Portakal ağacında dil peyniri ile yapılmıştı)

Yapılışı:

  1. Etleri teflon tavaya alıp arkalı önlü önce harlı, daha sonra kısık ateşte sularını bırakıp , tekrar çekene kadar pişirin.
  2. Patatesleri haşlayın ve rendeleyin (veya ezin) . Bir tencerede tereyağı eritip , üstüne patates rendesini koyup yavaş yavaş sütü ekleyin. Tuzda eklenebilir. Ben üstünde kaşar olacağı için tuz eklemedim. Püre muhallebi gibi delik delik olunca altını kapatın. Ben genelde el blendırını daldırırım. Daha yumuşak ve kıvamlı püre oluyor.
  3. Etleri bir küçük kare borcama yanyana dizin. Üstüne püreyi dökün. 200 derecelik fırında püre hafif renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp üstüne rendelediğiniz kaşarı döküp, tekrar fırınlayın. Kaşarında hafif renk değiştirmesini sağlayın.
  4. Fırından çıkarınca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

12 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık canım..Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum..


    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis ve leziz görünüyor canım,eline sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Valla direkt ben de "et nerede" diye düşünmüştüm..Ellerine sağlık çok güzel bir sunum aynı zamanda..sevgiler canımmm:))

    YanıtlaSil
  4. hemde püreli biftek daha ne olsun nefistir eminimki nilaycım eline sağlk:)

    YanıtlaSil
  5. Nilaycım yoğun tempodan kimseye pek ulaşamadım, ama yorumlarınla beni yalnız bırakmadığın ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Tarifine gelince kolay diyorsun, ama buradan harika görünüyor :) İş arasında yemek yapmaktan hiç hoşlanmadığım için şimdi mutfakta hazır olsa ne güzel olurdu :) Sevgiler, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. Hem şık hem de lezzetli. Ellerine sağlık Nilay'cığım. Sobeye en kısa zaman da cevap vereceğim. Güzel bir hafta sonu diliyorum.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. Harika olmuş, ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. çok güzel görünüyyooorr:)) ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  10. BU YEMEK GERÇEKTEN DE ÇOK NEFİS OLUYOR. ELİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  11. Güzel görünüyor..Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil