Pages

10 Ekim 2008

Milföy Hamurlu Patlıcanlı Börek- Porselen Demlik Çay Saati

Mımmm nefis bir börek. Patlıcanlı börek çirkin olur mu dediğinizi duyuyorum ve size sonuna kadar katılıyorum. Bunun içi közlenmiş patlıcandan yapıldı. Hani benim dondurucuda duran patlıcanlardan. Milföyde dondurucudan çıktı. Çok zor gibi görünen patlıcanlı börek olayı kolaya bağlandı. :))) Napayım işleri kolaylaştırmayı seviyorum.

Malzemeler:
  • 3 adet tophane patlıcanı
  • 2 adet orta boy havuç
  • 100 gr kadar beyaz peynir.
  • 1/4 demet maydanoz
  • 15 adet milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • Süslemek çörek otu, susam veya haşhaş tohumu
Yapılışı:
  1. Patlıcanları fırında közlüyorsunuz. Közlenmiş patlıcanları ince ince kesiyorsunuz.
  2. Havuçları rendeleyip az zeytinyağında soteliyorsunuz. Patlıcanları, elinizle ufaladığınız peyniri, ince ince doğradığınız maydanozu da katıp bir iç malzemesi elde ediyorsunuz.
  3. Bunları yapmadan önce milföy hamurlarını buzluktan indirip açılmaları için yan yana diziyorsunuz.
  4. Milföy hamurlarını merdane ile büyütüyorsunuz. Geniş tarafına patlıcanlı harçtan koyup rulo yapıyorsunuz. Rulonun iki ucunu birleştirip simit gibi yapıp yağlanmış tepsiye diziyorsunuz.
  5. Üstüne yumurta sarısı sürüp , susam , çörek otu veya haşhaş tohumu serpip, 179 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyorsunuz.

16 yorum:

  1. Bir yandan NuNu bir yandan sen, beni yutkunma delisi ettiniz yemin ederim:) Eğer şu gün bitmeden bir dilimcik olsun börek yiyemezsem bir yerim şişecek:)

    YanıtlaSil
  2. harika bir şey olmuştur eminim,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. hımmmmmm harika görünüyor bizim yusuf da patlıcan delisi,ilk fırsatta deneyeceğim ama patlıcan közlemek?????hazırlarda sirke tadı olduğu için olmaz diye düşünüyorum:(((( Nilay'cım bir önerin olursa çok sevinirim

    YanıtlaSil
  4. Bu paratik tarif için teşekkürler.Aniden gelen misafirler için birebir..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor böreğin,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, tarifiniz yayında. Tekrar katılmanıza çok sevindim, teşekkür ederim. Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Oooo bu açma börek gibi olmuş Nilay. Ben de çok severim patlıcanlı börekleri, tüh olsaydı keşke burada da... (Gerçi bu sabah Tevfik ustacığımın böreğini yedim ama)

    YanıtlaSil
  8. Dijle'cim daha öncede söylemiştim. Patlıcanları toptan fırında közleyip buzlukta bekletiyorum. Oradan kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  9. zerocumm canımm hala gülüyorumm sana :))
    ------------------------------
    SEVGİLİ NİLAY UZUN ZAMAN OLDU PATLICANLI YAPMIYALI.
    EN KISA SÜREDE BUNU YAPMALIYIM.
    Teşekkürler çok sevgiler..
    NuNu

    YanıtlaSil
  10. canım cok severım patlıcanlı içten yapılan börekleri nefıstır eminim ellerıne saglık mutlaka denıyecegım sevgıler iyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  11. Alternatif tariflere açığım,hele söz konusu milföy hamuruysa.Eminim ki hem farklı hem de lezzetli bir börek oldu.
    Ellerine sağlık,resimlere baktıkça ağzım sulandı:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. nefis gorunuyor elinize saglik
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Mmm harika görünüyor...ellerine saglik...

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık canım.Bayılım milföylü böreğe.

    YanıtlaSil
  15. nilaycım, ellerine sağlık ,enfes görünüyor.haftaya kahvaltıya arkadaşlar gelecek, onlara ikram edebileceğim çok güzel, pratik bir tarif.teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  16. Nilay'cığım,

    Bayılırım ben patlıcanlı böreğe, eşimin anneannesi de açarak yapardı. Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil