Magnolia pudingi çok seviyorum, her çeşidini de yapıyorum. Bu da lotuslu versiyonu 🤗
Malzemeler:
· 1 litre süt
· 2 adet yumurta sarısı
· 1 su bardağı toz şeker
· 3 yemek kaşığı nişasta
· 2 yemek kaşığı un. Un ve nişasta 1 su bardağı civarı
· 1 paket Dr.Oetker Pasta kreması (vanilyalı)
· 1 paket vanilya
· İçi ve üzeri için :
· lotus bisküvi 1 tabak dolusu rondodan geçirlilmiş
· 1 paket krema ile inceltilmiş 3 kaşık dolusu lotus karamelize sürülebilir krema
- 1 kase dolusu fındık
· 1 litre süt
· 2 adet yumurta sarısı
· 1 su bardağı toz şeker
· 3 yemek kaşığı nişasta
· 2 yemek kaşığı un. Un ve nişasta 1 su bardağı civarı
· 1 paket Dr.Oetker Pasta kreması (vanilyalı)
· 1 paket vanilya
· İçi ve üzeri için :
· lotus bisküvi 1 tabak dolusu rondodan geçirlilmiş
· 1 paket krema ile inceltilmiş 3 kaşık dolusu lotus karamelize sürülebilir krema
- 1 kase dolusu fındık
Yapılışı:
Vanilya ve pasta kreması hariç tüm puding malzemelerini tencereye alın.Karıştırarak orta ateşte pof pof edene kadar pişirin.Soğumaya bırakın.
Soğuyan pudinge vanilya ve Pasta kreması ekleyerek mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın.( Ben el blenderi daldırıyorum. Daha kıvamlı oluyor.)
Bisküvileri rondodan geçirin. Kasenizin en altına 1 yemek kaşığı kadar bisküvi kırıntısı koyun. Puding ekleyin, krema ezmesi koyun fındık koyun biraz puding biraz bisküvi üzerine puding , üzerine krema ezmesi ve en son üstünü fındıkla süsleyin . Kısaca puding, bisküvi, krema ezmesi ve fındığı kat kat koyacağız. Kafanıza göre takılabilirsiniz. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
0 yorum:
Yorum Gönder