• Lotus Bisküvili Magnolia

     


    Magnolia pudingi çok seviyorum, her çeşidini de yapıyorum. Bu da lotuslu versiyonu 🤗

    Malzemeler:
    · 1 litre süt
    · 2 adet yumurta sarısı
    · 1 su bardağı toz şeker
    · 3 yemek kaşığı nişasta
    · 2 yemek kaşığı un. Un ve nişasta 1 su bardağı civarı 
    · 1 paket Dr.Oetker Pasta kreması (vanilyalı)
    · 1 paket vanilya
    · İçi ve üzeri için :
    · lotus bisküvi 1 tabak dolusu rondodan geçirlilmiş
    · 1 paket krema ile inceltilmiş 3 kaşık dolusu lotus karamelize sürülebilir krema 
    - 1 kase dolusu fındık

    Yapılışı:

    Vanilya ve pasta kreması hariç tüm puding malzemelerini tencereye alın.Karıştırarak orta ateşte pof pof edene kadar pişirin.Soğumaya bırakın.
    Soğuyan pudinge vanilya ve Pasta kreması ekleyerek mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın.( Ben el blenderi daldırıyorum. Daha kıvamlı oluyor.)
    Bisküvileri rondodan geçirin. Kasenizin en altına 1 yemek kaşığı kadar bisküvi kırıntısı koyun. Puding ekleyin, krema ezmesi koyun fındık koyun biraz puding biraz bisküvi üzerine puding , üzerine krema ezmesi ve en son üstünü fındıkla süsleyin . Kısaca puding, bisküvi, krema ezmesi ve fındığı kat kat koyacağız. Kafanıza göre takılabilirsiniz. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

0 yorum: