• Palamut Pilaki



    Sarımsaklı domates soslu palamut tariflerine devam. Görüntü çok iyi değil çünkü palamutlar dondurucudan çıkınca keserken dağıldı ama tadı çok iyi. Ekmek bana bana yedik . Bana güveniyorsanız mutlaka deneyin. Bizim buzluktaki palamutlar bitti bile 🤦‍♀️


    Tarifi ve malzemesi bir arada 
    3 büyük sarımsağı ezin,3 domatesi rendeleyin , yarın demet maydanoz yada isteseniz dereotu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber, 1 limon suyunu bir kapta karıştırın. İçine halka halka doğradığınız palamutları atın. Karıştırın. Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Palamutları dizin tabii ki sosu üstüne dökmeyin unutmayın. yaklaşık 15-20 dakika sonra pişmiş demektir. Servis ederken tabii ki sosu üzerine gezdirin. Valla çok güzel 🥰
     

1 yorum:

  1. EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

    afiyet olsun...