Kremalı mantar çorbalı tavuğun ıspanaklı versiyonu 🍄lütfen bu tarifi deneyin. Kesinlikle yanılmayacaksınız. Sizin içinde vaz geçilmez olacak. 2006 yılından beri sık aralıklarla yaparım. Ayrıca çok da basit . İşten eve döner dönmez yapabilirsiniz. Borcama döküp pişiriyorum. Yemek kaşığı ile servis yapıyorum.
Malzemeler:
4 adet kalçalı tavuk budu ( beyaz et sevenler için beyaz eti de olur)
1 adet Hazır kremalı mantar çorbası evet evet toz halinde
Yarım kilo ıspanak yaprakları
2 adet orta boy havuç
1 adet 200 ml ‘lik krema
1 tabak dolusu kaşar
Yapılışı:
🍄Havucu rendeleyin.ıspanak yapraklarını yıkayıp doğrayın. Bir kapta kremalı mantar çorbasını, havucu, ıspanağı, kremayı bir güzel karıştırın.
🍄Tavukları küp küp doğrayın. ,Kremalı harcın içine katın bir güzel bir birine karıştırın. Su falan yok sadece bu kadar 🍄Fırın soğuk olsun . 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Harcın üstü hafifçe kızaracak.
30 dakika sonrasında , tavuklar pişirince kaşar rendesini üzerine paylaştırın. Bir 10 dakikada kaşarlar kızarana kadar pişsin. Sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder