Malzemeler:
🌶6-7 tane közlenmiş biber
🌶6 diş sarımsak
🌶bir büyük soğan
🌶 1 tane havuç
🌶2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 küçük parmak büyüklüğümde taze zencefil yada 1 çat kaşığı toz zencefil, tuz, karabiber , ben azıcıkta muscat ekledim.
Yapılışı:
🌶 soğanı yemeklik değil piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Zeytinyağının içinde öldürün 4-5 dakika . Sonra içine rendelenmiş havucu atın, en az 5 dakika da onu pişirin. Baharatlarını ekleyin bu arada kokusunu versinler.
🌶 üzerine önce 5 bardak su ekleyin. Közlenmiş biberleri atın. İçine el blendırı daldırın. Hepsi bir güzel ezilsinler. Kaynadıktan Sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatıp kapatın. Üzerine kaşar ilave Din. Çorbada un yoğunluğu yerine biber yoğunluğu olduğu için kaşar hop içine göçüyor
0 yorum:
Yorum Gönder