• Sultan Kebabı


    Pratik sultan kebabı 🥙
    Sizde sürekli ne yapsam ne yapsam diye düşünenlerden misiniz ? Bence yemek yapmanın %50’si ne yapacağına karar vermek. 
    Bu malzemelerden 6 adet güveç çıktı. 
    • yarım kilo kuzu kuşbaşı.
    • 2 adet büyük boy patates
    • 2 adet domates
    • 1 adet büyük boy soğan ve 4-5 diş sarımsak
    • 2 adet yeşil ve 1 adet kırmızı biber
    • 6 adet parça kare milföy ve üzerine çörek otu, susam ve 1 yumurta sarısı
    1. Patatesleri küp küp doğrayıp sıvıyağda kızartın. Havlu kağıda alın
    2. Kuşbaşı etleri yüksek ısıda renkleri dönene kadar pişirin. Üzerine zeytinyağ ekleyin ve sırası ile yemeklik doğranan soğanları, sarımsakları biberleri atın kavurun. Renkleri dönünce küp küp doğranan domatesleri ekleyin. Domates yoksa az sulandırılmış 1 yemek kaşığı salçada olur. Domatesler suyunu salınca ve biraz koyulaşınca tuzunu, pulbiberini ekleyin. Kızarmış patatesleri de ekleyin, karıştırın , yemeğimiz tamam. Bu yemeğe kızarmış patlıcan da yakışır ama evde yoktu. 
    3. Yemeği 6 adet güvece bölüştürün. Üzerlerini yumuşamış kare milföyü çok fazla açmadan merdane ile açarak kapatın. Üzerilerine yumurta sürüp, çörek otu ve susam ekleyerek 180 derece de üzerileri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.


     

0 yorum: