• Yalancı Profiterol 1

     


    Bu tarifi denediğinizde müdavimi olacaksınız . Hem çok pratik hem de çok lezzetli. Kısaca tam benlik :)

    Yalancı profiterol'ün etimekli versiyonu . Bir de kedi dilli versiyonu var ona ulaşma için lütfen tıklayın 

    Malzemeler:

    • 1 lt süt
    • 1 su bardağı yarı yarıya olacak şekilde nişasta ve un
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı süt ve 1 paket şanti ile yapılmış krem şanti 
    • yarım paket belki biraz fazla etimek
    • üzerinin sosu için 3 bardak süt, 2 yemek kaşığı dolusu nişasta, 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker, 1 vanilya, 1 paket bitter çikolata 
    Yapılışı:

      1. Önce 1 su bardağı süt ve 1 paket şanti ile krem şantiyi yapıp buzdolabına soğutmaya bırakın.
      2. Süt,şeker , un ve nişasta karışımı ile muhallebiyi pişirin. İçine çırpıcı daldırın 5 dakika çırpın. İlk sıcaklığı çıkmış olacak ve muhallebi özleşecek. İçine elinizle parçaladığınız etimekleri atın karıştırın. Sonra dolaptaki krem şantiyi de katın karıştırın.  Krem şanti formunu kaybedebilir ama merak etmeyin karışacak, güzelleşecek
      3. İster kuplara paylaştırın , ister borcama dökün , soğumaya bırakın.
      4. Üzerine çikolata sos yapacağız. Hazır sosta kullanabilirsiniz. Ben kendim yaptım. 3 su bardağı süt, nişasta , şekeri pişirin. Sürekli çırpın. Pof pof ettikten 2 dakika sonra indirin. Çikolatayı içine parçalayın. Çırpmaya devam edin. Muhallebinin üzerine çikolata sosunu paylaştırın. Soğuyunca süsleyip servis edin


    2 yorum:

    1. EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

      Çok güzel görünüyor... Pratik tarif için teşekkürler. :)

    2. deeptone dedi ki...

      ah ah saol bu tarifler için, bayılırım, sütlü tatlılar, bu da magnolia gibi gözüküyor, oleey, yenmez buuuu ::)