• Fırında Karnıbahar Kızartma


     Geçen gün brüksel lahanalı yapmıştım, dün akşam karnıbardan yaptım. Gerekten çok lezzetli ve son derece hafif bir tarif oluyor. Tek kötü tarafı hemen bitiyor :) Yaptım dün akşam bitti 

    Malzemeler

    • 1 küçük karnıbahar
    • 1 büyük patates
    • 1 kırmızı biber, 2 yeşil biber
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
    • 1 tatlı kaşığı şeker ( kramelize etsin diye mutlaka koyun, lezzetini değiştiriyor)
    • Sonra istediğiniz baharatlar ve tuz . Bunda pul biber, toz biber, tuz var


      Yapılışı:

    1. Karnabaharları küçük parçalara ayırın. Gerekirse bıçakla kesin. Yıkayın , süzün
    2. Patatesleri küp küp, biberleri de patates boyutunda doğrayın.
    3. Hepsini bir karıştırma kabına alın , zeytinyağını, baharatını tuzunu ekleyin.
    4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün ve 200 derecede kızarana kadar pişirin. Bir de yanına sarımsaklı yoğurt yapıp servis ederseniz gerçekten de şahane

2 yorum:

  1. Ebemkuşağı dedi ki...

    Ay karnabaharı pek severim. Bu da eminim lezzetlidir.

  2. Çok severim karnabahar :) Elinize sağlık :)