• Fırında Brüksel Lahanası

     


    Brüksel lahanası yerim. Ama bu yaptığım afiyetle yememe sebep oldu. Hem diyet hem de lezzetli bir tarif arayanlara gelsin.

    Brüksel lahanası yüksek protein, potasyum, B viraminleri, manganez, C vitamini, Antioksidan içeriyormuş. Bu nedenle diyet yapanların tercih etmesi gereken sebzelerden biri. 

    Yapımı çok kolay, bu yöntemi bir çok sebzede deneyebilirsiniz. Sadece brüksel lahanası ile de yapabilirsiniz. Ben bugün karnabaharla deneyeceğim. 

    Malzemeler:

    • 1 paket brüksel lahanası
    • 1 büyük patates
    • 1 kırmızı biber, 2 yeşil biber
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
    • 1 tatlı kaşığı şeker ( kramelize etsin diye mutlaka koyun, lezzetini değiştiriyor)
    • Sonra istediğiniz baharatlar ve tuz . Bunda pul biber, toz biber, tuz var
    Yapılışı:
    1. Brüksel lahanalarını dışarıdan 2 yaprak atarak soyun, diplerini kesin . Yıkayın , süzün
    2. Ortadan ikiye bölün. Patatesleri küp küp, biberleri de patates boyutunda doğrayın.
    3. Hepsini bir karıştırma kabına alın , zeytinyağını, baharatını tuzunu ekleyin.
    4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün ve 200 derecede kızarana kadar pişirin. Bir de yanına sarımsaklı yoğurt yapıp servis ederseniz gerçekten de şahane

0 yorum: