• Karnabahar Çorbası



    Karnabahar sevdiğimizi söylemiş miydim ?  Her türlüsünü de yeriz. Ancak karnabahar çorbası daha önce hiç denememişim. Neden denememişim ki acaba ? Yaptım oğlum ve benden geçer not aldı.  Biz sevdik. Babamız "eh işte , olsa da yesem demem ama güzel" dedi. Sonuç, bu hafta sonu yine yapılacak. Hatta kış döneminde sık sık yapılanlar listesine girecek.

    Tarif ardanın mutfağından geliyor . Azıcık değişiklik var.

    Malzemeler:

    • 1 küçük boy karbaharın yarısı kadar karnabahar (haşlanmamış)
    • 1 adet küçük boy kuru soğan
    • 1 adet orta boy havuç
    • 1 adet orta boy patates
    • 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1.5 litre su
    • 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zerdeçal
    • 1/2 paket krema
    • üzerine tereyağ ve zeytinyağında kavrulmuş 1 yemek kaşığı susam, 1 çay kaşığı pul biber ve en üste çörek otu


    Yapılışı:

    1. Tencerenize zeytinyağı ve tereyağı ilave edin ve yemeklik doğradığınız soğanları atın kavurun. Havuç ve patatesi küçük küçük doğrayıp, kendini bırakan soğanların üzerine atın. Kavurmaya devam edin. 
    2. Sebzeler yumuşayınca (patatesler yapışabilir, sürekli kavurun.) küçük küçük parçaladığınız haşlanmamış karnabaharı ekleyin. Bir iki çevirip suyunu, baharatlarını ekleyip hepsi yumuşayıncaya kadar pişirin. ( ben düdüklüde pişirdim)
    3. Hepsi pişince altını kapatıp , içine el blendırı daldırın ve pürüzsüz olana kadar çekin. Sonra yarım paket kremayı ekleyip , iyice karıştırın. 
    4. Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağında susamları kavurun. 1 çay kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı da tereyağ ekleyip eriyince ocaktan alın. Çorbaları tabaklara servis ettikten sonra üzerine gezdirin. Çörek otu serpip servis edin. 



1 yorum:

  1. Kış geldi.. Çocuklara yapayım. Elleriniz sağlık.