Karnabahar sevdiğimizi söylemiş miydim ? Her türlüsünü de yeriz. Ancak karnabahar çorbası daha önce hiç denememişim. Neden denememişim ki acaba ? Yaptım oğlum ve benden geçer not aldı. Biz sevdik. Babamız "eh işte , olsa da yesem demem ama güzel" dedi. Sonuç, bu hafta sonu yine yapılacak. Hatta kış döneminde sık sık yapılanlar listesine girecek.
Tarif ardanın mutfağından geliyor . Azıcık değişiklik var.
Malzemeler:
- 1 küçük boy karbaharın yarısı kadar karnabahar (haşlanmamış)
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 litre su
- 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 paket krema
- üzerine tereyağ ve zeytinyağında kavrulmuş 1 yemek kaşığı susam, 1 çay kaşığı pul biber ve en üste çörek otu
- Tencerenize zeytinyağı ve tereyağı ilave edin ve yemeklik doğradığınız soğanları atın kavurun. Havuç ve patatesi küçük küçük doğrayıp, kendini bırakan soğanların üzerine atın. Kavurmaya devam edin.
- Sebzeler yumuşayınca (patatesler yapışabilir, sürekli kavurun.) küçük küçük parçaladığınız haşlanmamış karnabaharı ekleyin. Bir iki çevirip suyunu, baharatlarını ekleyip hepsi yumuşayıncaya kadar pişirin. ( ben düdüklüde pişirdim)
- Hepsi pişince altını kapatıp , içine el blendırı daldırın ve pürüzsüz olana kadar çekin. Sonra yarım paket kremayı ekleyip , iyice karıştırın.
- Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağında susamları kavurun. 1 çay kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı da tereyağ ekleyip eriyince ocaktan alın. Çorbaları tabaklara servis ettikten sonra üzerine gezdirin. Çörek otu serpip servis edin.
Kış geldi.. Çocuklara yapayım. Elleriniz sağlık.