Başka bir Antalya mezesi ile yine birlikteyiz. Tadı son derece güzel , bir o kadarda kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bu kadar tahin ağır olmuyor mu diye düşünürseniz yanılırsınız. Bu mezeyi kahvaltıda bile yiyebilirsiniz. 1 ekmek yedirtir dikkat :) Ayrıca sıvı tahin nasıl bir yoğun kıvama geçiyor diye düşünürseniz limon ve tuz kıvamını yoğunlaştırıyor.Tarif arkadaşım Gülgün'den geliyor.
Malzemeler:
- 1 su bardağı tahin
- 2 limonun suyu
- yarım kahve fincanı zeytinyağı
- 3 çay kaşığı kimyon
- 3 büyük diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı :
- Tahini dövülmüş sarımsak , kimyon, pul biber ile karıştırın.
- Azar azar limon suyunu, zeytinyağının yarısını ve en son tuz ilave edin.Sertleşmemesi için tuz en son konur.
- Tabağa alınınca kalan zeytinyağını üzerine gezdirilir. Turşu, acı biber, zeytin ile süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder