• Hibeş


    Başka bir Antalya mezesi ile yine birlikteyiz.  Tadı son derece güzel , bir o kadarda kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bu kadar tahin ağır olmuyor mu diye düşünürseniz yanılırsınız.  Bu mezeyi kahvaltıda bile yiyebilirsiniz. 1 ekmek yedirtir dikkat :) Ayrıca sıvı tahin nasıl bir yoğun kıvama geçiyor diye düşünürseniz limon ve tuz kıvamını yoğunlaştırıyor.Tarif arkadaşım Gülgün'den geliyor. 

    Malzemeler:
    • 1 su bardağı tahin
    • 2 limonun suyu
    • yarım kahve fincanı zeytinyağı
    • 3 çay kaşığı kimyon
    • 3 büyük diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 2 çay kaşığı pul biber
    Yapılışı :
    1. Tahini dövülmüş sarımsak , kimyon, pul biber ile karıştırın.
    2. Azar azar limon suyunu, zeytinyağının yarısını ve en son tuz ilave edin.Sertleşmemesi için tuz en son konur. 
    3. Tabağa alınınca kalan zeytinyağını üzerine gezdirilir. Turşu, acı biber, zeytin ile süslenir.

0 yorum: