• Hindistancevizi Sütlü Taze Zencefilli Balkabağı Çorbası



    Son derece faydalı bir sebze bal kabağı. Rengi ile zaten kendini belli ediyor. Ben sağlıklıyım diye karşıdan bağırıyor. Bir de içine zencefil gibi sağlıklı besinler eklerseniz sağlık üstüne sağlık ekleniyor.

    Son derece güzel bir çorba. Deneyen bilir. Denemediyseniz de denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca tam bir detox yemeği. Lif açısından, posadan zengin.. Bu sebeple kilo kontrol programları ve detox kürlerinde kendisi ile sıklıkla karşılaşmaya başladık. Tarif sevgili Yoncamdan geliyor. O kadar lezzetli olmuştu ki herkes bayıla bayıla içti.

    Daha önce yayınladığım balkabağı çorbası, ve mercimekli balkabağı çorbası tariflerine üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Bal kabağının faydalarından biraz daha bahsetmek istiyorum.

    * En iyi bilinen beta keroten kaynağı olması nedeniyle çok, ama çok güçlü bir antioksidandır bal kabağı ve bu özellikleri ile cildin yenilenmesine de yardımcı olur.
    * Bir kase bal kabağı tüketerek günlük A Vitamini ihtiyacınızın neredeyse 20%’sini sağlamış olursunuz.
    * Bağışıklık sisteminizi güçlü kılar.
    * Harvard School of Public Health Department of Nutrition tarafından yürütülmüş bir çalışmada beta keroten açısından zengin besinlerin, balkabağı gibi, özellikle prostat kanserinde pozitif etkileri olduğu kanıtlanmış.

    Gelelim tarifine. 

    Malzemeler:
    • 1/2 kg balkabağı
    • 1 adet soğan ( mümkünse kırmızı soğan)
    • 2 adet havuç
    • 1 kutu hindistan cevizi sütünün yarısı ( bulamazsanız 1 su bardağı süt)
    • 1 parmak büyüklüğünde taze zencefil.
    • 5 su bardağı su ( 1 bardağı et suyu olabilir) 
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı zerdeçal
    • 1 çay kaşığı kadar muskat rendesi
    • tuz ve karabiber
    Yapılışı:

    1. 1 yemek kaşığı zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğanları ve halka halka doğradığınız ( aslında hiç önemli değil nasıl doğradığınız) havuçları da atın soteleyin. rengi dönsün iyice. 
    2. Doğradığınız balkabaklarını da atıp, suyunu da ekleyip, zerdeçalı da ekleyip düdüklüde 15 dk. kadar pişirin.
    3. İçine el blendırı daldırın. Yarım kutu hindistancevizi sütünü dökün. Muskat rendeliyin. Tuzunu karabiberini ekleyip bir taşım daha kaynatın. Servise hazırdır.


0 yorum: