• Havuç Tarator


    Ben havuç taratoru çok seviyorum. Ekmeğin üstüne de çok yakışıyor. Örneğin havuç taratorlu kanepeler yapabiliriz. Gerçekten sevilerek yenir.

    Malzemeler:


    • 3 adet büyük boy havuç
    • 3 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuz 
    • 1 tabak süzme yoğurt ( ben kendim havlu kağıtla tel süzgeçle süzüyorum. Bence daha güzel oluyor.)
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı mayonez
    • Bunda yok ama cevizde pek bir yakışır ( 1 çay bardağı kadar kalın kalın kırılmış)
    Yapılışı:

    1. Rendelediğiniz havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağında renk değiştirinceye ve yumuşayıncaya kadar pişirin ve  mutlaka soğusunlar .
    2. Sarımsakları tuzla dövün . Süzdüğünüz yoğurda koyun. Mayonezi de koyun karıştırın. Servis yapabilirsiniz.


0 yorum: