Kabaktan devam edelim efenim. Tatlısı da pek güzel olur. Ben bir de fazla yaparsam kabak tatlısını bisküvili de yaparım ki efsane olur. AAA bir sürü balkabaklı tarifim varmış. İşte blog bu işe yarıyor.
Düdüklü tencerede gerçekten hem kolay hem de lezzetli oluyor.
Buyrun bakalım balkabağı tariflerim :
Balkabaklı muffin ve cup cake
Bal Kabaklı Pasta
Çikolatalı pudingli bisküvili balkabağı pastası
Balkabaklı Muhallebili Pasta
Malzemeler:
- 1 kilo kadar soyulmuş kabak
- 2,5 su bardağı toz şeker (400 gr) benim gibi şekerli sevenler lütfen 3 su bardağı
- 1 su bardağı elle kırılmış ceviz
- Üzerine tahin . mımmmm
Yapılışı:
- Soyulmuş kabağınızı 4 cm aralıklarla dilimleyin.
- Düdüklü tencerenize dizin. Üzerine şekerinizi atın. Kısık ateşte kapağını kapatmadan şeker eriyinceye kadar pişirin. Sonra düdüklünün kapağını kapatın. Düdüğünü ötünce15-20 dakika pişirin.
- İsterseniz bir de hafif üzerini kızarana kadar fırınlayın. Süper bir lezzet katıyor. İstemezseniz gerek yok
- Tatlınız soğuduğunda servis tabaklarına alın, üzerine tahin gezdirin ve ceviz serperek servis yapın.
eline saglık :)