İyi bir poğaça yapmanın yolu hamurunun yumuşak olmasından geçer. Hamur kulak memesi kıvamında olmaz. Elinize hafifçe yapışan yumuşak bir hamur olmalıdır. Eğer kulak memesi kıvamında ya da daha sert yaparsanız sert sert tıkız tıkız bir poğaçanız olur.
Otlu poğaça bence nefis bir poğaça . Mutlaka denemelisiniz.
Diğer poğaça tarifleri aşağıda. Ne çok poğaça yapmışım :)
Yulaflı Ispanaklı Pırasalı Poğaça- Pide
Dereotlu Poğaça
Zeytinli Rulo Poğaça
Zeytinli Mayalı Poğaça
Konken Böreği
Sirkeli Poğaça
Zeytinli Poğaça
Mayalı Peynirli Poğaça
Patatesli ve Zeytinli Mayalı Poğaça
Peynirli Poğaça
Tam Buğday Unundan Peynirli Poğaça
Malzemeler :
- yarım paket margarin veya o miktarda tereyağ ( ben tereyağ kullandım)
- 1 aida bardağı sıvı yağ
- 1 büyük aida bardağı yoğurt
- 2 yumurta (1 tanesinin beyazı hamura sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 3- 4 su bardağı kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
- yarım demet bağ dereotu
- yarım demet maydanoz
- Evde varsa fesleğen
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- İçi için 1 yemek tabağı dolusu peynir
- 1 yumurtanın sarısı ve peynir hariç ince ince doğranan tüm otlar ve diğer tüm malzemeler yoğurma kabına konur. Elinize yapışan ama çok da cıvık olmayan bir hamur kıvamına gelene un konur.
- Yuvarlak açılarak içine peyniri konur. Hamurun bir kenarı diğer kenara kapatılarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üstlerine yumurtanın sarısı sürülüp, 170-180 derecede yaklaşık yarım saat kızarıncaya kadar pişirilir.
Aida bardağı ne acaba?
of çok severim elinize saglık