Tarif Pevin'den geliyor. Genelde peynirlisi yapıyorum ben bu tarifin. Yaz günleri için peynirlisi ideal. Kıymalı haline lahmacun böreği deniyor ve gerçekten iç malzemesinin lezzetiyle lahmacunu andıran bir tarif oluyor. Ben yine de şekil itibariyle kıymalı karnıyarık diyorum.
Malzemeler:
- 4 Adet yufkayı ıslatmak için yarım su bardağı süt, yarım su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı yoğurt
- 400 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet büyük boy domates
- 2 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, Karabiber, kırmızı pul biber, istediğiniz baharatlar
Yapılışı:
- İç malzememizi hazırlamak için soğanı rendeleyin. Sonra minik minik doğradığınız biberi, domatesi, ince ince kesilmiş sarımsağı ve kıydığımız maydanozu da ilave edin. Kıymayı,tuzu ve baharatları da aynı kaba alıp güzelce yoğurun.
- Yufkayı ıslatmak için hazırladığınız sos malzemesini de ayrı bir kaba hazırlayın ve bir kenarda beklesin.
- İlk yufkayı düz bir zemine yayın ve üzerine sos malzemesinden kaşıkla yer yerine gelecek şekilde dökün ve yayın.Üzerine ikinci yufkayı da serin ve yine sosdan her yerine dökün yaydırdıktan sonra her bir yufkayı 8 parça olacak şekilde kesin . ( Her bir yarım ay 4 parça) toplam 8 adet üçgen parçanız olacak.
- Her parçanın kenarına kıymalı harçtan bir miktar koyup gevşekçe bir sigara böreği gibi sarın.Yufkanın ucunu sosa batırın, yapıştırın ki açılmasın.
- Sardığınız parçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.Bıçakla ortalarına kesik atın ve üzerlerine bir dilim domates ve biber yerleştirin.Diğer kalan iki yufkaya da aynı işlemleri uygulayıp börek yaptıktan sonra tepsiye yerleştirin ve yumurta, süt ve yağı karıştırdıktan sonra böreklerin üzerlerine sürün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında börekler iyice kızarana kadar pişirin.
bu ara böyle bir şey çok canım istiyor zaten yapabilirim :-))