Son derece güzel bir tarif. Bir o kadar da kalorili. Yapanların eline sağlık efendim.
Malzemeler:
- 500 gr.'lık makarna
- 10-12 adet baby kalamar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak
- İsterseniz taze soğanın yeşil kısımları
- Toz kırmızı biber ve tabii ki fesleğen
- Üzerine istediğiniz peynir ( benimkinde mihalıç var, ben Türk usulü permasan diyorum) ve maydanoz
- 1 paket 200 gr'lık krema
- Makarnayı arkasındaki süre kadar pişiriyorsunuz. Ben Türk usulü 2 dk daha fazla pişiriyorum. Kalamarlar yetişmezse soğuksudan geçirip bekletiyoruz.
- Makarnayı kaynar suya atınca ; zeytinyağı ile kalamarları suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyorsunuz.
- Suyunu çekince tereyağını koyup ince ince doğradığınız taze soğanı ve sarımsağı ekliyorsunuz. Baharatlarını ekliyorsunuz. Onları bir kaç dakika soteleyip üstüne 1 paket krema döküyorsunuz. Krema ile de yaklaşık 1-2 dakika lezzetlerin birbirlerine karışmalarını sağlıyorsunuz. Pişen deniz ürünlerinizi makarnanın ile karıştırıp servis ediyorsunuz.
- Üzerine peynir ve maydanoz yada siz ne koymak isterseniz.
0 yorum:
Yorum Gönder