Dumanı üstünde çekildiği için fotoğraf bu şekilde :)
Malzemeler:
- yarım paket dondurulmuş karides
- 2 su bardağı domates suyu
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- kekik, fesleğen, tuz, kırmızı pul biber ve az karabiber
- 1 paket 250 gr makarna (ben ıspanaklı ve sade kullandım)
Makarnayı paketin arkasındaki dakikaya göre pişiriyorsunuz. Bir tavada sarımsakları tereyağın içinde öldürüyorsunuz. Yağın yanmamasına dikkat edin. Dondurulmuş karidesleri hemen buzları aksın diye suyun altında yıkayıp tavanın içine atıyorsunuz.1-2 çevirdikten sonra domates suyunu, tuzunu ve baharatlarını atıyorsunuz. Hızlı ateşte domates suyu kıvama gelinceye kadar sanıyorum 7-8 dakika pişiriyorsunuz. Makarnanın suyunu süzüp ama yıkamadan tabaklara pay ediyorsunuz, üstüne karidesli sosunuzu koyup servis ediyorsunuz.
Karidesi severim ama hep salatasını yapmıştım, ellerine sağlık.
karides yemesemde görüntü sunum çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.