• Karnıyarık

    Yaz geliyor ya ben patlıcanla tekrar buluşacağım için çok mutluyum. Eşimde çok mutlu. Ama oğluşum değil :(( Oğluşumun neredeyse tek sevmediği sebze patlıcan. Patlıcanla ilgili bir yemek yaparsam mutlaka yanında başka yemek daha yapıyorum. Ama patlıcandan da vazgeçmiyorum. Zaman zaman burada patlıcan yemekleri göreceksiniz.

    Malzemeler:
    • 6 adet patlıcan ( 3 kişilik aile iki gün yiyecek ya ondan )
    • 2 orta boy soğan, 3-4 diş sarımsak
    • 3 adet biber
    • yarım kilo kıyma
    • 2 adet orta boy domates
    • süslemek için tekrar domates ve biber, kızartmak için yağ

    Yapılışı:

    1. Patlıcanları alacalı soyup ve karınlarına bir çizik atıp, tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Bir kaç kere yıkayın. Havlu kağıtla kurutup kızgın yağda kızartın.
    2. Kızarmış patlıcanlarınızı tepsiye dizin. Kestiğiniz yerden karınlarını bir güzel açtırın.
    3. İçini yapmak için kıymayı 2 kaşık yağda en az 10 dakika kavurun.Üstüne ince ince kestiğiniz 3 adet biberi ve yemeklik doğradığınız 2 adet orta boy soğanı atın ve 3-4 dakika daha kavurun. Küp küp doğradığınız 2 adet orta boy domatesi de atıp domatesler renk değiştirene kadar 3-4 dakika daha kavurun. Kıymalı harcınız hazır. İsterseniz içine maydanoz da katabilirsiniz.
    4. Kıymalı harcı patlıcanlara doldurun. Üzerlerine kesilmiş domates dilimi ve biber koyun. Bir kasenin içinde 3 yemek kaşığı salçayı su ile güzelce birbirine yedirin. Bu sosu patlıcanların üzerinden itibaren tepsiye dökün. Patıcanların seviyesine kadar, geçmeyecek şekilde su koyun. 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin.

3 yorum:

  1. ayselce dedi ki...

    Nilay'cığım karnıyarık harika görünüyor.Bulgur için söylediklerine bende katılıyorum.İkisi de nefis görünüyor ellerine sağlık canım:)

  2. Bendeniz.. dedi ki...

    ayy bittim ben eridim remne yaa...
    patlıcanı binbir türlü yaparım ve hiiç bıkmam..
    eline sağlık canımm

  3. durutarifler dedi ki...

    sagolun kızlar. gelecek patlıcanların arkası. Oğluş izin verdikçe inşallah.