Malzemeler:
- 400- 500 gr. mantar
- 2 biber
- 1 büyük doğan
- 2 adet büyük domates
- İnce ince dilimlenmiş kaşar
- kekik, tuz,karabiber
- Soğanı ve biberi ince ince doğrayıp tavada zeytinyağı ile birlikte kavurun.
- İçine kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesi koyun. 2 dakika sonra dilimlediğiniz mantarı da ilave edin. Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra altını kapatın.
- Soteyi borcama koyup 10 dakika fırınlayın. Fırını kapattıktan sonra kaşarları üstüne koyup fırının ağzını kapatın.Kaşarlar fırının sıcaklığı ile erisin. Fırını tekrar çalıştırmaya gerek yok. Servise hazır.
Nilay'cığım,
Birileri mantar üretiminde çok ilaç kullanıldığını söylediğinden beri mantar alamıyordum. Dün ekolojik pazardan sertifikalı organik istiridye mantarı aldım. GÖnül rahatlığıyla yiyeceğim!
Ben de bizim organik pazarımıza bakayım. Bizde ki organik paxar pek verimli geçmiyor. Desteklenmeye ihtiyacı var.
Sevgili Nilay,
Ziyaretin ve güel yorumun için teşekkür ederim.
Ben de o mantara bayılanlardanım. Gerçekten de ilaç konusu biraz ürküttü beni de,ama Ankara'da organiğini bulmak çok zor. Aşağıda ki otlu omlete de bayıldım, ellerine sağlık.
Ben de hemen linklerime ekliyorum seni.
Sevgilerimle.
Mantarlı olan herşeye varım, çok lezzetli oluyor, ellerine sağlık
Nefiss.Ben mantarın her türlü haline varım.Eline sağlık:))
Nilay'cığım,
Mantar çorbası benim de çok sevdiğim çorbalardan.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
1 buyuk dogan mi????
Bizim burda kartal, dogan bissuru ;)
Hatta benim kediler yavruyken bahcede kopekler onlari doganlar kapmasin diye koruyordu...
Bu aksam bu yemegi yapcam :)
Yarin da mantar corbasi...
Dalginlikla dunyanin mantarini almisim.
Ye babam ye!
Mantara talim var :)
Heee doğan yazmışım şimdi fark ettim valla.
Sen orada ye doğal mantarları gel burda bize hava at. Tereyağlı kaşarlı fırına sürmeyi unutma
Kaşarlı mantara bayılırım ben,fırınA bazen sadece mantar ve kaşar atarım fırına :)