• Şekerpare


    Şekerpare tatlısı çok güzel olur çok. Yapımı kolay , yemesi güzel bir tatlıdır. Yanliz şekerpareye irmik katmaz iseniz çok yumuşak oluyor işte ben o şekerpareyi sevmiyorum. Bizim işyerinde ki şekerpare irmiksiz yapıldığı için hemen dağılıveriyor. Hafif böyle sert olması gerekli bence. Ben bir de içine hindistancevizi katıyorum ki gerçekten çok güzel oluyor.
    Malzemeler:
    • yarım kilo un
    • 1 bardak pudra şekeri
    • yarım bardak irmik
    • 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu
    • 2 adet yumurta
    • 125 gr yani yarım paket margarin
    • yarım bardak sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
    • üstünü süslemek için öncelikle fındık, yoksa ceviz ya da badem
    • Şerbeti için 1.5 kilo şeker, 1 litre su ve yarım limon suyu

    Yapılışı:

    1. Öncelikle şerbetini yapıyoruz. Tozşekerle suyu bir tencereye koyup , kaynatıp inmesine yakın limon suyu sıkıyoruz. Bir kenarda soğumasını bekliyoruz.
    2. Fındıklar ve bir yumurtanın akı hariç diğer tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Unu yanlız yavaş koyunda çok da sert bir hamur olmasın. Margarini kısık ateşte eritip koymanız daha iyi olur. Hamuru yoğurduktan sonra isterseniz dinlendirebilirsiniz. Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha sert olacaktır. Zaten irmik bunu sağlayacaktır.
    3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp , elimizle yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. Yumrtanın akını üstlerini sürüyoruz. Hepsinin ortasına birer fındık yerleştiriyoruz.
    4. Şekerpareleri 170 derecelik fırında , üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirelim. Fırından çıkınca 2 dakika kadar bekletip hemen şerbetini üstüne dökelim. Şekerpareler sıcak, şerbet soğuk olacak.

3 yorum:

  1. fortuna dedi ki...

    nilaycım, şekerpare küçük oğluşun sütlaçla birlikte en sevdiği tatlı.bende irmiksiz yapıyorum.ama tarifini mutlaka deneyeceğim.teşekkürler:)

  2. Süper görünüyorlar. Olsada yesek :)

  3. Ferhanca dedi ki...

    Benımde var bir tane şekerpare tarifim,içinde irmik yok..
    ellerıne sağlık bol şerbetli tam hamur tatlısı..
    sevgiler.