Ispanak yemeğini sap kısımlarından yapınca yemek süper oluyor arkadaşlar. Ben zaten yaprakları hep börek gibi şeyler için ayırır, yemeği saptan yaparım. Deneyin , yanılmayacaksınız.
Malzemeler:
- 1 kilo ıspanağın sap kısımları, biraz da yapraklarından tabii
- 1 büyük soğan, 1 büyük havuç
- 1 yemek kaşığı salça, 3 diş sarımsak, 2 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, sıvı yağ ve zeytin yağı
- 1 avuç pirinç
- 1 büyük soğanı yemeklik , havucu da halka halka doğrayıp sıvı yağda az kavuruyoruz. Sarımsakları da ince ince doğruyoruz.
- Salçayı katıp kavurmaya devam ediyoruz. Ispanağın saplarınıda doğrayıp yemeğe katıyoruz. 3-4 dakika kadar çevirdikten sonra yaprakları da katıyoruz.
- Üstüne çok az geçecek kadar su katıp , pirinçleri, şekeri , tuzu da atıyoruz ve suyunu iyice çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Altını kapatınca 1 yemek kaşığı zeytinyağını üstüne döküp karıştırıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder